Uber oferă în Bucureşti serviciul UberFamily – maşini cu scaun pentru copil

Autor: Iulian Dnistran 20 aug. 2015 Știri auto

Uber, serviciul de ridesharing lansat în februarie 2015 în Bucureşti, oferă acum şi în România opţiunea comandării unei maşini cu scaun pentru copil.

Potrivit site-ului oficial, serviciul opţional se numeşte UberFamily şi funcţionează în felul următor: în aplicaţia de smartphone, clientul (părintele sau un adult responsabil pentru copil) selectează opţiunea „scaun pentru copil”, iar Uber va trimite la adresa de plecare o maşină dotată cu un scaun pentru copil.

Activarea acestei opţiuni presupune plata unei taxe de 7 lei, care se adaugă automat la costul final al cursei.

Cei de la Uber spun că maşinile care au intrat în programul UberFamily sunt dotate cu un singur scaun pentru copil, care e destinat juniorilor cu greutatea cuprinsă între 9 şi 18 kg. Totodată, se menţionează că deşi şoferii Uber ştiu cum să monteze scaunul, „este responsabilitatea însoţitorului adult să amplaseze copilul în scaun şi să se asigure că acesta este în siguranţă”.

Îţi reamintim că firma americană Uber a lansat în România serviciul său de ridesharing în februarie 2015 sub forma sa cea mai ieftină, denumită UberX. În iunie 2015, legea taximetriei a fost modificată, stipulând că este interzis transportul public de persoane contra cost cu vehicule fără a avea o autorizaţie de taxi.

În replică, reprezentanţii Uber în România au declarat atunci că, în opinia lor, serviciul UberX nu intră sub incidenţa legii taximetriei, fiind vorba despre ridesharing (adică împărţirea unei maşini pentru a ajunge la o anumită destinaţie), şi nu despre taxiuri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide