Un ecologist sportiv: BMW ActiveHybrid 3

Autor: Laurenţiu Florescu 09 iul. 2012 Știri auto

Suntem învăţaţi ca modelele hibride să fie lente plictisitoare şi concepute în special pentru a salva planeta, dar BMW ActiveHybrid 3 se abate de la aceste reguli. Pentru început, noul model „verde” al constructorului bavarez dispune de 340 CP, obţinuţi din mariajul între propulsorul twin-turbo de 3,0 litri şi un motor electric.

Cutia de viteze cu opt trepte preia puterea de la motorul cu combustie internă, cât şi de la cel electric şi o trimite roţilor spate. Cei 340 CP şi 450 Nm ajută modelul german să ajungă de la 0 la 100 km/h în doar 5,3 secunde şi la o viteză maximă de la 250 km/h, performanţe uimitoare pentru o maşină care se presupune a fi construită pentru a salva mediul.

Consumul de carburant înregistrează valoarea de 5,9 litri/100 km, iar în regim urban, BMW ActiveHybrid 3 poate parcurge o distanţă de până la 4 kilometri cu o viteză maximă de 75 km/h doar cu motorul electric. Din punct de vedere al design-ului nu s-a au făcut modificări majore, însă emblema „ActiveHybrid” de pe stâlpul C îţi va aduce aminte că îţi pasă de natură. Din păcate, BMW nu a anunţat preţul sau o dată oficială de lansare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide