Un mare producător german va produce maşini cu instalaţie GPL

Autor: Marius Vișan 17 oct. 2017 Știri auto

Noul Opel Crossland X este primul automobil al producătorului german care va fi dotat cu instalaţie GPL. Acesta funcţionează pe baza unui sistem electronic inovativ care are scopul de a mări eficienţa motorului cu gaz petrolier lichefiat. 

Varianta GPL vine cu un motor 1.2 litri de 81 de CP, care are un consum anunţat în regim urban de 8.4 litri la 100 de km, iar în regim extra urban de 6.0 litri.

Motorul în trei cilindri va fi conectat la o transmisie manuală cu cinci trepte. În modul bivalent, GPL + benzină, îi va permite să atingă o autonomie de până la 1300 km înainte ca realimentarea să fie necesară .

Instalaţia are un senzor optic pentru controlul electronic al supapei din rezervorul de 36 de litri. Aceasta este poziţionată în locul roţii de rezervă şi asigură o măsurare precisă a nivelului de gaz.

Preţul porneşte de la 21.200 de euro, pentru piaţa din Germania

GALERIE FOTO

Sursă: Opel

Despre Opel Crossland X

Agil şi compact la exterior, foarte spaţios şi versatil în interior, în două culori la modă şi cu un aspect modern de SUV – acesta este nou-nouţul Opel Crossland X. După prezentarea sa în premieră la începutul lunii februarie, acest model de crossover versatil de oraş este al doilea membru care se alătură familiei Opel X din segmentul B, pe lângă cel mai bine vândut model, sportivul Mokka X. Cel de-al treilea membru, modelul mai mare Grandland X, va fi lansat în decursul acestui an în clasa autovehiculelor compacte (segmentul C).

„Cererea de modele SUV şi crossover de dimensiuni mici adecvate traficului urban a crescut în mod semnificativ. Modelul Crossland X, cu combinaţia sa între designul elegant, inspirat de modelele SUV, conectivitatea de excepţie şi caracterul extrem de practic reprezintă al doilea concurent puternic din această clasă de autovehicule, alături de modelul nostru sportiv Mokka X”, a declarat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO al Opel. „Agilul nostru Crossland X asigură plăcerea de a conduce în traficul aglomerat din oraşe, făcându-l perfect pentru mediul urban şi evadări în zonele rurale.”

Segmentul B al autovehiculelor CUV/SUV este în plin avânt, cu cifre ale vânzărilor mai mari de cinci ori decât în 2010. Opel Mokka X este unul dintre cele mai bine vândute modele şi un deschizător de drumuri. Crossland X va stimula acum şi mai mult acest segment nou cu dezvoltare rapidă situat sub segmentul consacrat al autovehiculelor compacte şi va asigura o creştere suplimentară a mărcii Opel.

Îndrăzneala, agilitatea şi eleganţa sunt cele trei atribute de care are nevoie orice „crossover de oraş”. Cu lungimea sa de 4.212 milimetri, lăţimea de 1.825 milimetri şi înălţimea de 1.605 milimetri, aduce propria sa interpretare filozofiei de design Opel „Măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană”, oferindu-i atât rafinament, cât şi robusteţe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide