Un nou record mondial semnat – Red Bull: New Year. No Limits

Autor: Constantin Ciobanu 05 ian. 2012 Știri auto

Imediat după miezul nopţii pe Coasta de Est din Statele Unite ale Americii, Levi LaVallee şi Robbie Maddison au sărit 125 de metri deasupra apei. Cu o aterizare reuşită, cei doi au reuşit să stabilească un nou record mondial de săritură în lungime pe un snowmobil, respectiv motocicletă, în cadrul evenimentului Red Bull: New Year. No Limits. LaVallee, în vârstă de 29 de ani, originar din Longville, îşi propusese să obţină acest record anul trecut, însă datorită unui accident suferit la antrenamente, a fost nevoit să amâne obţinerea recordului până anul acesta, depăşindu-şi propriul record de 110 metri. Maddison, australianul în vârstă de 30 de ani locuieşte în Temecula, California, era şi el posesorul unui record mondial de 115 metri. De îndată ce ceaţa a părăsit locaţia, cei doi sportivi au luat startul unul lângă celălalt pe o rampă special amenajată în partea de nord a debarcaderului Marina Park din zona centrală din San Diego, reuşind o săritură de 125 metri. Zeci de mii de spectatori au fost martorii recordului mondial la trecerea dintre ani.

„Nu cred că m-aş putea simţi mai împlinit decât mă simt acum”, a spus LaVallee. „Tocmai am aterizat după o săritură de 125 de metri. Nu ştiu exact în ce stare este snowmobilul, însă eu sunt OK, ceea ce este cel mai important. A fost cu adevărat extraordinar, însă acum începe să se resimtă şi oboseala”. „Este un sentiment aparte pe care îl am de fiecare dată când am o realizare importanta”, a spus Maddisson. „Am fost încrezător că vom reuşi în această seara, iar acum este timpul pentru o nouă provocare…”

Maddison este unul dintre cei mai cunoscuţi rideri de freestyle motocross, câştigând în carieră o medalie de argint la X Games în 2010 şi titlul de Cel Mai Bun X Trick, şi-a trecut în palmares două victorii în cadrul Campionatului Mondial Red Bull X-Fighters (Calgary 2009 şi Madrid 2010). De asemenea, Maddisson se poate mândri cu mai multe recorduri mondiale – backflip peste Tower Bridge la Londra, săritura peste Canalul Corint în Grecia, săritura de 98 de metri din 2007, tot în cadrul evenimentului New Year. No Limits de la Las Vegas, urmată de o saritura peste Arcul de Triumf din Las Vegas. LaVallee a fost de şapte ori medaliat la Winter X Games (dintre care 4 medalii de aur) şi campion la snowcross. Este cunoscut în întreaga lume pentru că a fost prima persoană din lume care a făcut un double backflip cu snowmobilul, în 2009, la Winter X Games. În ciuda temperaturilor ridicate din San Diego, LaVallee a folosit o suprafaţă artificială, specială pentru snowmobile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide