Un senator propune creşterea vitezei maxime legale în localităţi. Ce au de spus poliţiştii

Autor: Marius Vișan 19 sept. 2016 Știri auto
Un senator propune creşterea vitezei maxime legale în localităţi. Ce au de spus poliţiştii

 


Senatorul PSD, Sorin Bota, propune introducerea unui amendament care va duce la schimbarea Codului Rutier. Această schimbare vizează limita de viteză ale autoturismelor şi vehiculelor în localităţi, scrie Libertatea.

Propunerea legislativă L187/2016 se referă la viteza de circulaţie pe drumurile naţionale în interiorul localităţilor care, conform amendamentului va fi de 70 km/h pentru autoturisme şi 60 km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, urmând ca în zonele trecerilor de pietoni să existe restricţii de viteză.

Motivul acestei schimbări este fluidizare traficului pe drumurile aglomerate, dar şi reducerea timpilor de condus pentru şoferi.

Reacţia Ploţiei Rutiere

”Pentru şoferii disciplinaţi nu e o problemă atâta vreme cât în oraş nu se face abuz de viteză, fie ea şi legală. Ei vor accelera atât cât trebuie ca să ajungă mai repede acasă. Alţii însă îi vor pune pe pietoni pericol şi vor zbura pe lângă ei cu 70 km/h plus cei zece kilometri la oră bonus, conform prevederilor legale. Vorbim deja de 80 km/h în oraş! Pericolul extrem va fi mai ales pentru cei din zonele rurale unde copiii se joacă pe marginea drumului şi unde lumea traversează cam pe unde vrea. Sunt aspecte de care trebuie să se ţină cont când se va vota”, au declarat pentru Libertatea surse din Poliţia Rutieră.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide