Un şofer român, campion la ilegalităţi în Franţa

Autor: mediafax.ro 17 mart. 2016 Știri auto
Un şofer român, campion la ilegalităţi în Franţa

Un şofer român a fost condamnat, miercuri, de un tribunal francez, la un an de închisoare cu suspendare şi a primit o interdicţie de trei ani pe teritoriul francez şi o amendă de 5.000 de euro, după ce a fraudat sistemul de taxare pe autostrăzile din Franţa de 267 de ori, relatează Ouest France.

Bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost arestat duminică după ce a forţat o barieră de autostradă, aflându-se la volanul unui camion care transporta materiale de construcţie din România în Spania, a indicat Jean-Luc Benoit, comandantul Escadronului departamental de Siguranţă Rutieră din departamentul Pirineii Orientali, din sudul Franţei, de la frontiera cu Spania.

Iniţial, bărbatul a declarat că vehiculul „a alunecat din cauza carosabilului umed şi s-a izbit în barieră, după care a recunoscut, în cele din urmă, că a făcut acest lucru din cauza lipsei de bani”, a precizat responsabilul francez.

Anchetatorii au descoperit că bărbatul a fraudat sistemul de taxare al ASF (austostrăzile din sudul Franţei) de 245 de ori în perioada 21 aprilie 2013 – 28 februarie 2016 şi de 22 de ori sistemul reţelei Escota în perioada 1noiembrie 2015 – 13 martie 2016, potrivit lui Benoit.

Bărbatul a fost condamnat, miercuri, de tribunalul din Perpignan (departamentul Pirineii Orientali) să plătească şi taxe de autostradă şi daune de interes în valoare de 5.000 de euro.


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide