Update în timp real, informare, alertare, raportare!

Autor: Alexandru Banu 13 feb. 2017 Știri auto
Update în timp real, informare, alertare, raportare!

 

Decât să căutăm pe Google “startea drumurilor”, “drumuri blocate” sau alte expresii care să ne fie de folos la drum, mai bine dăm jos pe telefon aplicaţia DSU (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă). Aplicaţia DSU are patru componente şi redăm din descrierea ei direct de pe dsu.mai.gov.ro.

1.     Informare – în această secţiune, utilizatorii aplicaţiei vor găsi cele mai noi ştiri din domeniul situaţiilor de urgenţă, direct de la sursă. Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie, Serviciile de Ambulanţă, SMURD şi Salvamont vor putea oferi informaţii de interes utilizatorilor aplicaţiei “DSU”. De asemenea, în baza unui parteneriat încheiat cu Agenţia de presă News.ro, în secţiunea News Feed a aplicaţiei “DSU”, vor putea fi citite ştiri de ultimă oră din domeniul situaţiilor de urgenţă sau care au legătură cu acest domeniu.

2.     Alertare – este pentru prima dată când o aplicaţie va grupa într-un singur loc toate informaţiile despre situaţiile de urgenţă care apar pe teritoriul României. Alertele meteo, cele de inundaţii, drumuri blocate etc. se vor regăsi în această secţiune. Utilizatorii aplicaţiei “DSU” vor primi push notifications de fiecare dată când apare o alertă în zona lor de interes.

3.     Raportare – populaţia are acum ocazia să vină în sprijinul personalului din serviciile de urgenţă. Oricine este martorul unei situaţii de urgenţă, fie că este vorba de inundaţii, alunecări de teren, incendiu sau accident rutier, va putea trimite fotografii şi clipuri video către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. În felul acesta, acţiunea serviciilor de urgenţă poate fi îmbunătăţită prin accesul încă din primele clipe la imagini de la faţa locului. Raportarea nu reprezintă totuşi un apel la 112 şi vor fi folosite de personalul “DSU” pentru a veni în sprijinul echipelor de intervenţie.

4.     Învăţare – să ştii cum să faci faţă unei situaţii de urgenţă este esenţial. De aceea, în această secţiune a aplicaţiei “DSU”, utilizatorii au acces la zeci de articole despre comportamentul în caz de cutremur, inundaţii, incendii, acordarea primului ajutor şi măsuri salvatoare rapide care pot fi luate dacă suntem puşi în faţa unei situaţii de urgenţă. Ca noutate, lecţiile vin şi cu teste, unde pot fi verificate cunoştinţele acumulate prin parcurgerea articolelor.

 Această aplicaţie este o premieră pentru România. A fost dezvoltată cu scopul de a pregăti populaţia să facă faţă unei situaţii de urgenţă, mai ales că în cazul în care apare un dezastru major, trebuie să ştim cum să acţionăm până la intervenţia serviciilor profesioniste. Este esenţială alertarea timpurie, o componentă importantă a aplicaţiei “DSU”. Astfel, anumite gesturi, acţiuni pe care le găsim în lecţiile aplicaţiei “DSU” sunt salvatoare de vieţi. Prin modulul de raportare, populaţie poate veni în sprijinul serviciilor de urgenţă, prin trimiterea de imagini de la faţa locului, chiar înainte ca forţele de intervenţie să ajungă acolo”, a declarat dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide