Utilitara bazată pe Dacia Lodgy va costa jumătate din preţul lui Kangoo!

Autor: Gabriel Grosoiu 08 feb. 2012 Știri auto
Utilitara bazată pe Dacia Lodgy va costa jumătate din preţul lui Kangoo!

Noua fabrică Renault din Maroc va fi inaugurată chiar joi, 9 februarie, urmând să producă, pentru început, monovolumul Dacia Lodgy. Planurile pe care francezii le au pentru marca românească nu se opresc, însă, aici. Dacia se pregăteşte să primească în gamă şi un model utilitar low-cost, ce se va vinde la un preţ de două ori mai mic faţă de van-ul Renault Kangoo.

Viitoarea utilitară va folosi în proporţie de 70% piese din banca de organe Dacia şi va fi derivată din noul Lodgy – de altfel, se va produce împreună cu versiunea pentru persoane la fabrica din Tanger, iar perioada aproximativă avansată de francezi pentru lansarea pe piaţă a maşinii este chiar al doilea semestru din 2012.

Succesul comercial al modelelor fabricate de Renault în uzina marocană este dat de mâna de lucru ieftină, ce permite scădere costurilor de producţie cu 15% – astfel, economia cu forţa de muncă ajunge la 2.000 euro faţă de situaţia în care maşian ar fi fost construită în Franţa, de exemplu.

Potrivit Ministrului Industriei francez, Eric Besson, maşinile care vor ieşi de pe porţile uzinei din Maroc nu vor fi destinate neapărat pieţei europene, succesul comercial al acestora fiind aşteptat din partea ţărilor din regiunea Magreb, care mai include Algeria, Tunisia, Libia şi Mauritania. Ţinta anuală de producţie pentru fabrica din Tanger este de 170.000 de vehicule.

În prezent, efectivul angajaţilor marocani este de 2.600, dar va trebui ca până în anul 2015, numărul acestora să ajungă la 6.000. Judecând după cele 3,33 milioane de vehicule construite pe platforma Logan până acum, succesul comercial al uzinei din Tanger pare uşor de intuit.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide