VIDEO: Cel mai rapid Subaru Impreza de stradă de pe Nürburgring

Autor: Iulian Dnistran 13 mai 2013 Știri auto
VIDEO: Cel mai rapid Subaru Impreza de stradă de pe Nürburgring

Una dintre realităţile triste ale acestui an este că legendarul circuit Nürburgring a fost scos la vânzare. Dar, din fericire, deocamdată nu a fost închis, iar asta înseamnă că pasionaţii de maşini din lumea întreagă îşi pot duce la extrem maşina personală pe „iadul verde”.

Adică exact ce au făcut britanicii de la Revolution Motorshire. Ei au modificat un Subaru Impreza WRX STI cu scopul de a bate recordul stabilit în 2010 de pilotul Tommi Makinen cu un Subaru Impreza WRX STI Spec C.

Atunci, Makinen a scos un timp de şapte minute şi 55 de secunde (7:55) pe un circuit închis. În 30 aprilie 2013, pilotul Fredy Lienhard, despre care se spune că are peste 10.000 de tururi făcute pe Nürburgring, a scos un timp de şapte minute şi 53 de secunde (7:53) cu STI-ul britanicilor pe un circuit deschis publicului. Adică Lienhard a trebuit să se ferească de toţi acei pasionaţi despre care am vorbit la începutul acestui articol. E drept, cei 508 CP ai maşinii i-au fost de ajutor.

Pentru comparaţie, un Nissan GT-R a scos în 2008 un timp de şapte minute şi 54 de secunde (7:54), iar un BMW M6 E63 a reuşit un timp de opt minute şi nouă secunde (8:09)

Partea şi mai interesantă este că cei de la Revolution Motorshire au condus maşina care a bătut recordul lui Tommi Makinen din Marea Britanie până la circuitul Nürburgring în Germania.

Englezii plănuiesc să construiască zece exemplare ale maşinii care a spart recordul celui mai rapid Subaru Impreza de stradă de pe Nürburgring, iar fiecare va avea un preţ de 71.994 de lire sterline, adică aproximativ 85.000 de euro la cursul valutar actual.

În continuare, puteţi urmări evoluţia maşinii pe circuit, dar şi o scurtă descriere a companiei care a creat maşinăria.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide