VIDEO Cel mai scump jucător din finală şi cea mai scumpă maşină la ora asta

Autor: Alexandru Banu 07 apr. 2017 Știri auto
VIDEO Cel mai scump jucător din finală şi cea mai scumpă maşină la ora asta

De ce sa face maşina asta când nu ai cum s-o exploatezi la adevărata ei putere? Pentru că fix din acelaşi motiv s-a făcut şi Veyron. Chiron e următorul nivel, cu 50% mai puternic, dar 200% mai scump. Costă 2.4 mil. euro. Adică fiecare căluţ costă 1.600 de euro. Şi toţi 1500 pleacă din motor instantaneu la roată pentru 0-100 km/h în 2.5 secunde şi 420 km/h viteză maximă.

Chiron face 0-300 km/h în 13.6 secunde. Motorul este acelaşi aşa-zis W16, cu 16 cilindri aliniaţi în două grupuri V8. Sunt 8 litri acolo şi 4 turbine. Bugatti a spus că avem acelaşi motor de pe Veyron, însă multe componente au fost reproiectate pentru surplusul enorm de putere.

Maşina are şi un management electronic nou. Un exemplu sunt turbinele, care intră separat în rotaţie. Două dintre ele pornesc o dată cu prima pedală de acceleraţie, în timp ce celelalte intră de la 3.800 rpm. Acum, Bugatti a şi dublat numărul de injectoare, sunt câte două pe cilindru, adică 32 în total. Din cauza supragreutăţii motorului, nemţii au folosit mai multă fibră de carbon (conductele de admisie) şi titan (galeria de evacuare).

Cutia este una automata (DSG, 7 viteze), reproiectată chiar de către inginerii Bugatti. Frânele – poate mai importante decât motorul la aceasta maşină de neoprit – sunt carbon-ceramică, de 420 mm pe faţă şi 400 mm pe spate.

Chiron are 5 modeul pentru condus în meniul maşinii – Lift, EB Auto, Highway, Handling, Top Speed). În primul mod, maşina se înalţă şi proprietarul o poate conduce uşor în oraş. Modul EB Auto (Ettore Bugatti) devine activ automat după 50 km/h. Highway intră de la 180 km/h, iar Handling şi Top Speed sunt modurile în care decizi singur de la 300 km/h în sus.  

De asemenea, trademark Bugatti, eleronul activ are 4 poziţii asociate celor 5 moduri de condus. În funcţie de orientare şi înălţime, eleronul modifică automat coeficientul de areodinamicitate – de la 0.6 la 0.35 în modul Top Speed.

Înainte să o prezinte la Geneva şi să dea drumul la comenzile de 2.4 mil. euro pentru fiecare bucată, Bugatti a testat-o cu un campion absolut –Cristiano Ronaldo – aka CR7.

 

 

 

Tested and approved by a champion #CR7xBUGATTI

A post shared by Bugatti Official (@bugatti) on

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide