VIDEO General Motors a scos de la naftalină prima maşină cu hidrogen

Autor: Alexandru Banu 06 oct. 2016 Știri auto
VIDEO General Motors a scos de la naftalină prima maşină cu hidrogen

Noi trăim cu ideea că d’abia acum se inventează lucruri. Maşini electrice, maşini cu hidrogen şi alte soluţii economice pentru mişcare. Adevărul e însă ţinut la sertar şi scos din când în când la lumină cât să se laude inventatorii cu ele. General Motors aniversează 50 de ani de zile de la prima maşină cu hidrogen construită vreodată. Şi folosea acelaşi principiu, dar la o scară mult mai mare.

E cum e şi cu calculatoarele. Înainte umpleai o clădire ca să faci 1+1 şi să primeşti un rezultat pe un monitor, acum ai nevoie de un telefon ca să dai live în toată lumea ce faci tu în casa ta. Electrovan era un minibus cu 2 locuri din cauza spaţiului pentru instalaţia cu hidrogen. În spate erau bateriile cu plumb – obişnuite pe vremea aia – şi butelii cu oxigen şi hidrogen pentru reacţia chimică. Cu buteliile încărcate complet mergeai între 160 şi 200 de km.

Proiectul (sau invenţia) nu s-a materializat greu. Au lucrat la el 200 de oameni în 3 schimburi, 10 luni de zile. În octombrie 1966 a apărut Electrovan-ul. Aşa că dacă ştim că prima maşină complet funcşională cu hidrogen a fost construită acum 50 de ani, ne întrebăm dacă pe bune cineva în lumea asta are intenţia să trecem la maşini nepoluante.

PRIMA MAŞINĂ CU HIDROGEN DIN 1966 (VIDEO)

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide