VIDEO: Jaguar ne prezintă un nou concept de parbriz virtual

Autor: Adrian Mihălţianu 11 iul. 2014 Știri auto
VIDEO: Jaguar ne prezintă un nou concept de parbriz virtual

Sigur aţi prins ştirea despre sistemul Jaguar Land Rover care dă maşinilor capacitatea de a „învăţa” comportamentul şi nevoile şoferului, aşa că e timpul pentru o nouă invenţie a grupului deţinut de indienii de la Tata Motors: parbrizul virtual.

Deocamdată proiectul se află doar în stadiu de concept şi este testat de inginerii Jaguar Land Rover, însă o viitoare implementare pe modelele de serie ni se pare cât se poate de realistă. Sistemul promite să îmbunătăţească experienţa de condus pe şosele sau pe circuit prin transformarea parbrizului într-un ecran imens pe care sunt proiectate imagini virtuale, cu diferite scopuri: atenţionarea şoferului de apariţia unor obstacole, limita legală de viteză sau informaţii oferite de sistemul de navigaţie.

Pentru cei care şi-au făcut un hobby din mersul la limită pe circuit cu maşinile personale, sistemul poate fi adaptat astfel încă să proiecteze o hologramă a maşinii, care să simuleze parcursul din tura precedentă de circuit, conuri virtuale pentru sesiuni de antrenament şi linii ajutătoare pentru abordarea virajelor la viteză optimă, pe o trasă ideală.

În videoclipul de mai jos aveţi o reprezentare detaliată a funcţiilor pe care le poate prelua parbrizul virtual:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide