VIDEO – Necunoscutul Rimac Concept One, de 1.000 de CP, lasă în praf Tesla şi Ferrari

Autor: Marius Vișan 23 aug. 2016 Știri auto

 


Înaintea Salonului Auto Frankfurt 2011, mica firmă anonimă din Croaţia, Rimac Automobili, „ameninţa” lumea auto cu un corespondent al lui Bugatti Veyron, dar în domeniul maşinilor electrice. Numele său: Rimac Concept One. 

GALERIE FOTO

Sistemul de propulsie a lui Rimac este strict electric: 4 motoare electrice, totalizând o putere maximă de 1.088 CP şi un cuplu maxim impresionant, de 3.800 Nm (obţinuţi de la 0 rpm, evident), propulsează maşina până la 100 km/h în doar 2,8 secunde, în timp ce viteza maximă se cifrează la 305 km/h.

Pentru a ne convinge de performanţele lui Rimac Concept One cei de la Autoblog.com au publicat un material în care îl pun la întrecere cu Tesla Model S şi Ferrari LaFerrari.

Cine a câştigat puteţi vedea în clipul video de mai jos.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide