Video: noul Nissan Note va avea o cameră video care se curăţă singură

Autor: Iulian Dnistran 17 iun. 2013 Știri auto
Video: noul Nissan Note va avea o cameră video care se curăţă singură

Noul Nissan Note va avea parte de o serie de echipamente de siguranţă care până nu demult erau disponibile doar pe maşinile din clasa premium, precum detectarea depăşirii benzii de circulaţie, detectarea unei prezenţe în unghiul mort al oglinzii retrovizoare şi detectarea obiectelor în mişcare.

În cazul maşinilor scumpe, aceste sisteme se folosesc de camere video şi diferiţi senzori, însă în cazul noului Nissan Note, inginerii au ales să se bazeze doar pe camera video de mers înapoi, pentru a economisi bani. Bineînţeles, pentru ca siguranţa pasagerilor să nu fie pusă în pericol în nici un moment de potenţiale erori, lentila camerei video trebuie să fie curată în permanenţă.

În acest sens, Nissan a creat un sistem inteligent de curăţare a camerei de luat vederi, care ştie să diferenţieze mizeria de picăturile de apă de ploaie şi pulverizează un jet de apă curată pe lentilă atunci când detectează murdărie, după care vine un jet de aer comprimat pentru a usca umezeala. Totul se întâmplă automat, fără ca şoferul să se implice în vreun fel în acest proces.

În clipul de mai jos puteţi vedea cum funcţionează sistemul folosit de Nissan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide