VIDEO: Tatra T87, minunăţia tehnică a Cehoslovaciei interbelice

Autor: Adrian Mihălţianu 28 apr. 2014 Știri auto
VIDEO: Tatra T87, minunăţia tehnică a Cehoslovaciei interbelice

Compania cehă Tatra este cunoscută astăzi pentru producţia de camioane, însă în urmă cu câteva decenii a reuşit să ia lumea prin surprindere cu automobilele sale aerodinamice. Iar modelul Tatra 87 (sau T87) a fost unul dintre acele modele.

Construită între 1936 şi 1950, berlina futuristă din fosta Republică Cehoslovacă era disponibilă cu un V8 răcit cu aer montat în spate şi a fost lăudată de nazişti pentru viteza pe care o putea atinge. De altfel, la vremea lansării, era una dintre cele mai rapide maşini din lume, cu o viteză maximă de aproximativ 160 km/h. Totodată, forma aerodinamică ajuta la un consum destul de mic pentru acea vreme – 12,5 l/100 km (în vreme ce competitorii cu performanţe similare consumau în jur de 20 l/100 km).

Cu toate acestea, însă, au fost produse puţin peste 3.000 de exemplare în cei 14 ani de viaţă, ceea ce face din Tatra 87 o raritate în zilele noastre. Din fericire pentru Paul Greenstein, el este unul dintre norocoşii care deţin un T87 în stare perfectă de funcţionare. Povestea lui, în videoclipul produs de Petrolicious, în continuare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide