VIDEO. Fernando Alonso a scăpat cu viaţă dintr-un accident care a avut loc la viteza de 310 km/oră

Autor: ProMotor, ProSport 21 mart. 2016 Știri auto
VIDEO. Fernando Alonso a scăpat cu viaţă dintr-un accident care a avut loc la viteza de 310 km/oră

 


Prima cursă a noului sezon din Formula 1 a înregistrat un accident în urma căruia Fernando Alonso a scăpat ca prin minune. Monopostul lui Alonso s-a ”făcut praf” după ce a ieşit în decor şi a lovit un gard de protecţie, la fabuloasa viteză de circa 310 km/oră. Roata din faţă dreapta a lui Alonso a fost smulsă, iar McLaren-ul său s-a izbit de parapeţii de protecţie.

Zylonul, materialul din care este fabricat habitaclul piloţilor, este cel care i-a salvat viaţa lui Alonso. Această fibră este cu 60% mai rezistentă decât kevlarul, material folosit la producerea căştilor de protecţie ale piloţilor, şi de 10 ori mai rezistentă decât oţelul. 

Pilotul de la McLaren a mers pe picioarele lui la ambulanţă şi şi-a salutat fanii, indicând că nu este rănit. Alonso a fost transportat la spital pentru mai multe teste şi a fost lăsat să plece după ce medicii s-au asigurat că e în regulă.

„Am vrut să ies cât mai repede din maşină pentru că ştiam că mama se uită la cursă de acasă şi n-am vrut să stea cu grijă” a spus la finalul cursei pilotul spaniel de la Mc Laren


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide