Volkswagen Golf 7: primele detalii şi imagini cu platforma MQB

Autor: Gabriel Grosoiu 02 feb. 2012 Știri auto

A şaptea generaţie a modelului de referinţă din clasa compactă, Volkswagen Golf 7 este pe drumul spre producţia de serie şi nu mai are o distanţă prea mare de parcurs. În loc de poze spion sau detalii despre interiorul maşinii, avem o informaţie la fel de importantă, dar cât se poate de oficială,

Germanii ne prezintă primele imagini şi detalii despre platforma tehnică a maşinii. Soluţia aleasă este una modulară, denumită MQB, despre care am putut cu toţii afla cu toţii, acum ceva timp, că va fi folosită şi în vazul viitorului Passat.

Principala însuşire a platformei tehnice este dată de flexibilitatea acesteia, ampatamentul, ecartamentul şi poziţia scaunelor putând fi variate în funcţie de configuraţia modelului construit. Se pare că la Wolfsburg eficienţa este un punct foarte important pe lista inginerilor.

Astfel, aşa cum ne-a obişnuit de mai mult de zece ani grupul german, de această platformă tehnică vor beneficia multe alte modele din grup, cum ar fi Beetle, Scirocco, Jetta, Touran, Sharan, Audi A3, Seat Leon sau Skoda Octavia.

Toate motoarele ce vor însoţi platforma MQB, indiferent de soluţia de alimentare, diesel sau benzină, vor fi montate transversal, aceasta fiind adaptată, de asemenea astfel încât să primească şi propulsoare hibride sau chiar electrice.

Mai mult, platforma va permite ca, pe acceaşi linie de asamblare, să fie construite concomitent modele ale diferitelor mărci. De exemplu, un Seat Leon va putea fi asamblat imediat după un Volkswagen Golf, în aceeaşi fabrică.

Odată cu noua platformă, Volkswagen va prezenta şi două motorizări complet noi. Prima dintre ele, propulsorul MOB pe benzină în patru cilindri, cu puteri ce vor varia între 60 şi 150 CP, care va folosi tehnologia dezactivării cilindrilor, în premieră pentru un motor în patru cilindri.

Agregatul diesel, codificat intern ca MDB, va fi disponibil pe o plajă de puteri de la 90 la 190 CP. Prima materializare a platformei MQB va fi viitorul Audi A3, a cărui premieră va avea loc la Salonul Auto Geneva din acest an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide