Volkswagen se cam pregăteşte de o rechemare ivită din cauza unei probleme în premieră

Autor: Alexandru Banu 10 mai 2018 Știri auto
Volkswagen se cam pregăteşte de o rechemare ivită din cauza unei probleme în premieră

 

Rechemările sunt o dovadă de responsabilitate, implicit civilizaţie. Chiar dacă toate maşinile sunt testate şi pretestate înainte de a fi lansate, apar omisiuni inevitabile în acest proces, pe care clienţii le reclamă după o exploatare îndelungată, în diverse scenarii. E adevărat că producătorii testează maşina în cât mai multe scenarii posibile, dar sunt o infinitate. Din acest motiv şi ia atât de mult timp lansarea unui model. Întrebaţi un producător care a lansat azi maşina X, când începe treaba pentru lansarea celei de-a doua generaţii. O să vă spună că e deja în lucru. Acesta este şi motivul pentru care preţurile unei maşini sunt atât de mari. Cercetarea, dezvoltarea, producţia, marketing-ul, distribuţia, nu sunt singurele costuri din preţul unei maşini în showroom. Faza de testare şi de asigurare că maşina este ok şi neapărat sigură, costă enorm. Sunt sute de mii, poate milioane de km rulaţi, la cald, la frig, pe asfalt, pe drumuri grele, în tot felul de condiţii. Şi asta depinde într-adevăr şi de zonele de comercializare.

Acum vorbim despre o maşină care poate fi comercializată oriunde. Ok, despre nişte maşini care pot fi comercializate oriunde. Volkswagen Polo, sora Ibiza şi vărul Arona (tot Seat). Sunt toate pe platforma MQB a trustului VAG şi au aproape aceeaşi secvenţa genetică.

Revista finlandeză Tekniikan Maailma a dat peste nişte probleme la aceste trei maşini. Probleme cu centura de siguranţă din stânga – spate. În timpul unei manvre bruşte, atunci când ar trebui să se tensioneze, centura nu face asta, ba chiar îşi slăbeşte puterea de constrângere. Pentru că mecanismul e apropiat de cel al centurii locului din mijloc – mecanism poziţionat dinc onstrucţie deasupra celui pentru locul din stânga. Din cauza asta se petrece un conflict tehnologic care dezactivează centura din stânga. După cum scrie Autoblog.nl citând publicaţia finlandeză, trei maşini făcute pe platforma MQB (Polo, Arona şi Ibiza) au această defecţiune ocazională.

Volkswagen nu a declanşat procedura de rechemare, însă lucrează la sremediu şi are un sfat foarte important pentru proprietarii acestor modele – să nu folosească locurile din mijloc ale maşinilor. Aşa că dacă aveţi maşinile astea, să-i ascultaţi pe nemţi.

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide