Volvo lansează un program masiv de testare a maşinilor autonome – VIDEO

Autor: ProMotor 27 apr. 2016 Știri auto
Volvo lansează un program masiv de testare a maşinilor autonome – VIDEO

 


Volvo se pregăteşte de lansarea unui program de testare a maşinilor autonome în Anglia. Programul va începe anul viitor, iar introducerea în circulaţie a maşinilor autonome are ca scop revoluţionarea traficului de pe străzile Marii Britanii în patru direcţii: siguranţă, aglomeraţie, poluare şi economie de timp.

„Condusul autonom reprezintă un pas înainte în materie de siguranţă la volan“, spune Håkan Samuelsson, preşedinte şi director executiv al Volvo Cars. „Cu cât maşinile autonome ajung mai repede pe străzi, cu atât vom avea mai multe vieţi salvate“.

Programul deumint „Drive Me London“ va începe în prima parte a anului 2017 cu un număr limitat de maşini semi-autonome şi se va extinde în 2018 pentru a adăuga până la 100 de maşini autonome, devenind astfel cel mai extins program de testare a maşinilor autonome de pe străzile Marii Britanii.

Prin intermediul lui se vor trimite zilnic date de la aceşti utilizatori şi le va folosi ulterior pentru a dezvolta maşini autonome care sunt potrivite pentru condiţiile reale de condus, nu doar pentru condiţiile create pe pistele de testare. 

Maşinile autonome au potenţial de reducere semnificativă a numărul de accidente, în unele cazuri cu până la 30%. În prezent, până la 90% din accidente sunt cauzate de erori ale şoferilor sau de neatenţia acestora, cauze care vor dispărea într-o mare proporţie odată cu apariţia maşinilor autonome.

„Producătorii auto estimează că maşinile cu un nivel înalt de autonomie, care vor oferi libertate totală şoferilor pe anumite secţiuni de drum, vor fi disponibile în jurul anului 2021. Fără îndoială, frecvenţa accidentelor va scădea semnificativ. Această tendinţă se observă deja în rândul noilor maşini dotate cu Autonomous Emergency Braking (AEB). Concluziile unui studiu realizat de NHTSA din U.S.A. arată că accidentele de maşină vor scădea cu 80% până în 2035, ca rezultat al existenţei maşinilor autonome şi connectate. În plus, când impactul nu va putea fi evitat, viteza la care se produce va fi de asemenea mai mică datorită performanţelor sistemelor maşinilor autonome“, spune Peter Shaw, director executiv al Thatcham Research.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide