Volvo XC90 stabileşte un nou record la testele Euro NCAP (VIDEO)

Autor: Iulian Dnistran 04 sept. 2015 Știri auto
Volvo XC90 stabileşte un nou record la testele Euro NCAP (VIDEO)

Cea mai nouă rundă de teste Euro NCAP a pus la încercare nouă modele de maşini, unele noi-nouţe, altele doar cu facelift. Dintre cele nouă, şapte au obţinut punctajul maxim de cinci stele, însă două au reuşit doar patru stele din cinci.

O să începem cu modelul care a obţinut cel mai bun scor pentru protecţia adulţilor şi o să terminăm lista cu cel mai slab rezultat.

Volvo XC90 – cinci stele

Noul SUV suedez a obţinut scoruri de 97% pentru protecţia adulţilor, 87% pentru protecţia copiilor, 72% pentru protecţia pietonilor şi 100% pentru sistemele electronice de siguranţă. Aşadar, noul Volvo XC90 obţine recordul pentru cele mai mari scoruri obţinute în ultimii doi ani la testele Euro NCAP la categoriile protecţie pentru adulţi şi sisteme electronice de siguranţă.

Audi Q7 – cinci stele

Noua generaţie a SUV-ului german a primit 94% pentru protecţia adulţilor, 88% pentru protecţia copiilor, 70% pentru protecţia pietonilor şi 76% pentru sistemele electronice de siguranţă.

Toyota Avensis – cinci stele

Berlina japoneză cu ultimul facelift are un scor de 93% pentru protecţia adulţilor, 85% pentru protecţia copiilor, 78% pentru protecţia pietonilor şi 81% pentru sistemele de siguranţă active şi pasive.

Renault Kadjar – cinci stele

Fratele francez al lui Nissan Qashqai are scoruri admirabile: 89% pentru protecţia adulţilor, 81% pentru protecţia copiilor, 74% pentru protecţia pietonilor şi 71% pentru sistemele de siguranţă.

Volkswagen Touran – cinci stele

Noua generaţie a monovolumului german a fost notată cu 88% pentru protecţia pasagerilor adulţi, 89% pentru protecţia copiilor, 71% pentru protecţia pietonilor şi cu 76% pentru sistemele electronice de siguranţă.

Ford Galaxy şi Ford S-Max – cinci stele

Cele două monovolume ale mărcii americane au scoruri identice, ele fiind, practic, maşini identice pe dedesubt. Astfel, protecţia pentru adulţi a primit 87%, cea pentru copii a fost notată cu 87%, iar cea pentru pietoni cu 79%. Sistemele de siguranţă au un scor de 71%.

Mazda CX-3 – patru stele

Crossoverul subcompact nipon a obţinut 81% pentru protecţia adulţilor, 79% pentru protecţia copiilor, 84% pentru protecţia pietonilor şi 64% pentru sistemele de siguranţă.

Mitsubishi L200 – patru stele

Noua generaţie a camionetei japoneze a fost notată cu 81% pentru protecţia adulţilor, 84% pentru protecţia copiilor, 76% pentru protecţia pietonilor şi cu 64% pentru sistemele de siguranţă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide