Vrem d’astea zi de zi, poate aşa traficul s-ar mai dezgălbeni

Autor: Alexandru Banu 22 sept. 2017 Știri auto
Vrem d’astea zi de zi, poate aşa traficul s-ar mai dezgălbeni

E clar. Băieţii cu maşini galbene sunt cei mai neplăcuţi din toţi cei care ne oferă transport contra unei sume corecte de bani. Da, o zicem răspicat, preferăm Uber, Taxify, chiar dacă din ce în ce mai rar găseşti curse care te costă 1.4 lei / km la Uber. Mereu te loveşti de un 1.2, 1.5 chiar 2.4x aşa cum am păţit la Uber acum două zile când a vorbit gura fără Firea. 

Cu timpul, s-ar putea însă să vedem o schimbare, dar numai cu ajutor din partea autorităţilor care mai pot cerne taximetria obişnuită de cocalarii-cefoşi-ilegalişti-nesimţiţi-spurcaţi la gură. Astfel, salutăm voios acţiunea Poliţiei Române. La cât mai multe, la cât mai dese, la cât mai dure. Nu numai în cazul taximetriştilor, în toate!

Poliţiştii au acţionat pentru averificarea legalităţi activităţii de taximetrie în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi.

În doar 2 ore, au fost verificate aproape 100 de autoturisme, au fost aplicate 48 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie, iar un permis a fost reţinut.

La data de 20 septembrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite.

În doar două ore, în funcţie de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii de la transporturi au verificat 97 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 48 de sancţiuni contravenţionale. 

Dintre sancţiunile aplicate, 41 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 2 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 5 pentru alte abateri.

De asemenea, pe parcursul activităţilor desfăşurate, a fost dispusă şi o măsură complementară de reţinere a permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Acţiunile desfăşurate de Poliţia Română pentru siguranţa transportului public de persoane continuă şi în perioada următoare.

Sursă Poliţia Română

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide