Zvonuri din Wolfsburg: Volkswagen aduce un nou coupe cu 4 uşi, VW SC

Autor: Laurenţiu Florescu 19 mart. 2012 Știri auto
Zvonuri din Wolfsburg: Volkswagen aduce un nou coupe cu 4 uşi, VW SC

Gama Volkswagen se îmbogăţeşte pe zi ce trece. Motivaţi de succesul lui VW CC şi de creşterea vânzărilor sedanului de clasă compactă VW Jetta, germanii se gândesc să producă un coupe cu 4 uşi bazat pe viitorul Jetta.

Conform surselor Autoweek se pare că proiectul a primit deja undă verde. Cel mai nou membru al gamei Volkswagen, care va purta numele de SC (Sport Coupe), va fi construit pe platforma modulară MQB, aceeaşi care va sta la baza noului Volkswagen Golf 7.

Deşi aceste coupe-uri sunt mai puţin spaţioase şi nu la fel de practice ca suratele lor sedan, un studiu făcut de Volkswagen a arătat că cererea faţă de astfel de modele a crescut semnificativ, iar producătorii încearcă să ocupe această piaţa cât mai repede.

Printre potenţialii rivali ai viitorului Volkswagen SC se află varianta sedan a noului Audi A3, ambele fiind construite pe aceeaşi platformă şi împărţind aceleaşi motorizări, dar şi noul Mercedes-Benz CLC, sedanul bazat pe noul A-Class aflându-se în teste înaintea lansării din toamna acestui an.

Noul Volkswagen SC este aşteptat pe piaţă în decursul anului 2015, urmând a fi lansat o dată cu noua generaţie VW CC, care momentan este în primele faze ale proiectării.

Voi ce credeţi:

VA AVEA SUCCES NOUL VOLKSWAGEN SC BAZAT PE JETTA?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide