Zvonuri: noul Volkswagen Golf GTI va avea 260 CP

Autor: Oraan Mărculescu 12 iun. 2012 Știri auto
Zvonuri: noul Volkswagen Golf GTI va avea 260 CP

Actualul Volkswagen Golf GTI beneficiază de un motor turbo de de 2,0 litri, care dezvoltă o putere maximă de 210 CP, în timp ce ediţia specială „Edition 35” ajunge la 235 CP. Cine vrea un Golf mai puternic, are la dispoziţie versiunea Golf R, cu o putere de 265 CP obţinuţi din acelaşi turbo de 2,0 litri, dar maşina având tracţiune integrală.

Iată însă că jurnaliştii de la Auto Express vin cu informaţia conform cărora noul Golf GTI va fi la fel de puternic precum actualul Golf RVEZI AICI RANDĂRILE.

Adică motorul turbo de 2,0 litri îi va conferi noului VW Golf 7 GTI puterea maximă de 260 CP, ceea ce, alături de reducerea masei cu 100 kg, va duce la un demaraj 0-100 km/h în doar 6 secunde, în timp ce viteza maximă este de aşteptat să atingă 250 km/h – faţă de actualul Golf 6 GTi, înseamnă un demaraj mai bun cu aproape o secundă şi o viteză maximă mai mare cu 10 km/h.

Noul VW Golf GTI va beneficia de suspensie din aluminiu, material care va fi folosit şi pentru acoperiş, aşa încât masa maşinii să nu depăşească 1,3 tone. În plus, noul Golf GTI va beneficia de experienţa câştigată de grupul VAG cu modelul de curse Scirocco GT24 (acelaşi care a alergat la Nurburgring 24h), ceea ce se va traduce prin setări speciale ale direcţiei, frânelor şi suspensiei.

Două noi caracteristici se vor remarca în cazul noului Golf GTI: direcţia progresivă, prin care volanul trebuie rotit mai puţin cu cât unghiul de virare este mai mare, precum şi un nou diferenţial central blocabil VAQ, controlat electronic şi care asigură transmiterea cuplului către roata care are mai multă aderenţă.

Noul Volkswagen Golf GTI va fi oferit, ca şi până acum, în versiune hatchback cu 3 sau 5 uşi, preţul de bază estimat fiind de circa 32.000 euro. Pentru cei care vor mai mult, viitorul Golf R, care va apărea în 2014, se pare că va atinge pragul de 300 CP, ceea ce, în combinaţie cu tracţiunea integrală, îl va transforma într-o mică bombă de şosea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide