George Buhnici – promoţii şi stocuri de maşini noi

Autor: George Buhnici 26 feb. 2009 Opinii
George Buhnici – promoţii şi stocuri de maşini noi

www.buhnici.roInformaţie gratis despre lucruri care costă

Se lichidează stocurile pe piaţa automobilelor noi. Din informaţiile mele, până şi modelele depăşite se vând excepţional… la export.

Este cazul unui importator de mărime medie (nu dăm nume) care a trimis în Germania peste 300 de bucăţi, maşini care adunau praful în parcul său de peste un an, modele depăşite deja moral.

Cu prima de casare de 2.500 de euro de la statul german, nemţii le cumpără şi aşa, aproape second-hand, cu 5.000 de euro. Românul nostru ştie că nu e bine să returnezi maşini în ţara de origine după ce le-ai comandat. Regulile spun că acestea trebuie obligatoriu înmatriculate şi nu returnate ca atare. Aşa că le plimbă prin câteva firme şi îşi pierd urma în hârtii ca să se întoarcă în Germania. Până şi importatorul ştie, dar închide ochii.

Între timp şi Dacia dă reduceri. Modelele noi pot fi achiziţionate în programul "Rabla" cu un avantaj client de 3.800 RON de la stat plus încă 3.800 RON de la Dacia. Unde mai pui că au scos şi un model de 5.900 EUR, care ajunge la 4.990 EUR după reducere. Vestea cea mai bună este că se dau reduceri pentru Logan-ul "vechi", adica "Faza 1", înainte de Logan facelift. Până la 2.431 EUR la modelul MCV, adică break.

Şi uite aşa, cu nişte finanţări tot mai bune, se vor duce curând şi stocurile Dacia, solicitate de asemenea foarte puternic, tot în… Germania.

Mai sunt destule maşini disponibile pe stoc pe la Kia, Renault, Volkswagen, Skoda, Mazda etc. Nu ce ţi-ai putea dori, doar ce nu s-a vândut încă. Spre exemplu, la BMW nu mai există Seria 3 Touring pe stoc, ci doar la comandă, în două luni.

Şi uite aşa ajungem la sursa problemei. Aceşti importatori, "fripţi" cu stocurile, vor "sufla" de acum bine de tot în comenzile noi. Stocuri mai mici, cu risc valutar mai mic şi mai puţini bani blocaţi, dar cu mai multă răbdare la client. Şi, cum pentru fabricile producătoare importatorii sunt tot un fel de client, importatorii noştri ştiu că regula este simplă: "Cu cât iei mai mult, primeşti mai ieftin!".

De acum, însă, facem câţia paşi – a se citi ani – înapoi şi ne întoarcem la vremurile când dura o veşnicie să îţi ajungă în ţară o maşină pe comandă la preţul de listă sau cel mult cu un mic discount de 3-6 procente. Reducerile de 25-30% vor suna ca o amintire din vremuri demult apuse.

Aşa că faceţi-vă bine calculele şi orientaţi-vă. Dacă aveţi bani de cheltuit pe maşini, mai bine o faceţi acum.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide