Ruşinea criminală de la Otopeni

Autor: Adrian Mihălţianu 04 sept. 2012 Opinii
Ruşinea criminală de la Otopeni

Ruşinea de la Otopeni nu are doar legătură cu faptul că un taximetrist ilegal a violat şi omorât o tânără japoneză – acest lucru îl putea face orice nenorocit, fie el pieţar sau nu.

Ruşinea de la Otopeni are însă legătură cu modul mafiot în care este gândit transportul călătorilor care aterizează pe Otopeni. Pe scurt: tarifele practicate de taximetrele „autorizate” de către aeroport sunt prohibitive (adică duble decât cele normale); pieţarii sunt încurajaţi de către paznicii cu ordine clare; taximetriştii care vin la comanda telefonică sunt cei hăituiţi ca ultimii infractori, pentru că deranjează sistemul.

Politisti in aeroport.mp4 from razvanbb on Vimeo.

De altfel, razia de zilele trecute a Poliţiei i-a vizat chiar pe taximetriştii bucureşteni veniţi la comanda telefonică (în locul numit „la ceas”, dar şi la terminalul Plecări), adică exact singurii care îţi pot asigura un transport ieftin şi legal către Bucureşti (vezi poza de la început)! Ce dovadă mai simplă de Mafie doriţi?! Asta ca să nu mai amintesc de 783-ul care pleacă fără aer condiţionat iar seara şi fără automat de cartele funcţional (şpaga merge la şofer…).

Îi puteţi vedea în schimb pe naivii care îşi comandă taxi prin dispeceratul aeroportului sau pe cei care cad în plasa pieţarilor, căci unii dintre aceşti naivi îşi dau seama că sunt taxaţi excesiv, se revoltă şi sunt daţi jos fie în rondul de sub podul de la aeroport, fie puţin mai încolo pe DN1, înjurându-se cu taximetristul, sau chemând Poliţia pentru că şoferul le-a confiscat bagajele. Uneori iese şi cu bătaie. Alteori, cu viol şi omor. Culmea e că aproape niciunul nu poate avea câştig de cauză: tariful dublu e afişat mare pe portieră, ce contează că au fost duşi de nas de către aeroport?

Cum să iei un taxi ieftin de la Otopeni

Singura soluţie este de a comanda un taxi normal şi de a-l invita să te preia de la terminalul Plecări. Dar şi acolo mafia din Otopeni îi forţează pe taximetriştii veniţi la comandă să oprească tot mai departe de terminal, iar între timp unii dintre pieţari vin să te îmbie, prefăcându-se că sunt chiar comanda ta! Totul sub ochii paznicilor. Dacă nu ştii această şmecherie, oricum eşti ars!

Cel mai normal ar fi ca orice taxi autorizat din Bucureşti şi Ilfov să poată veni pe Otopeni, să aibă o parcare proprie pentru taxiuri, cu locuri de parcare în ordinea venirii, dar gratuită sau cu o taxă modică, lunară, nu cu o taxă de 6 lei cum este acum (şi care practic sperie orice taximetrist normal din Bucureşti). Şi să fie chemat de acolo printr-un dispecerat, pe firma dorită de client şi în ordinea venirii. Astfel, nu vei mai fi nevoit să mergi trăgându-ţi bagajul până la terminalul Plecări, să comanzi pe şest un taxi şi să te sui în el ca ultimul infractor. Sau să fii preluat de un pieţar şi jecmănit, bătut sau omorât, în timp ce şpaga urcă tot mai sus.

Ruşinea de la Otopeni se poate sfârşi, dar numai dacă vom lua cu toţii atitudine. Să spunem poveştile de groază ale întâlnirii noastre cu Otopeniul. Vă invit şi pe voi să faceţi acelaşi lucru, fie aici, fie pe facebook şi pe mediile de socializare. E tot ce putem face, deocamdată, până când autorităţile vor lua măsuri reale.

Căci este o ruşine, dar nu de oricare. Ci una criminală!

ps. haosul de la Otopeni este perpetuat şi pe site-ul aeroportului, pe care este practic imposibil pentru un turist străin sau român să afle cum poate comanda un taxi de la aeroport sau cum poate ajunge mai ieftin în oraş. Nu mai vorbim de preţuri!

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide