BMW prezintă două maxi-scutere noi

Autor: Gabriel Grosoiu 11 nov. 2011 Prezentări

Evoluţia marilor aglomerări urbane obligă la o regândire a traficului, iar acest lucru înseamnă, în primul rând, redimensionarea vehiculelor pe care le folosim în oraş. Însă nu avem de ce să căutăm prea mult o soluţie a problemei, pentru că bătrânele scuterele câştigă din ce în ce mai mult teren. BMW Motorrad, filiala care se ocupă de produsele pe două roţi ale bavarezilor, tocmai a prezentat două modele gândite pesntru segmentu maxi-scuter: C600 Sport şi C650 GT.

Cele două scutere combină ţinuta de drum fermă, tipică unei motociclete, cu agilitatea şi flexibilitatea pe care numai un scuter le poate oferi în aglomeraţia marilor oraşe. Totuşi, diferenţele dintre cele două modele le fac să fie adresate unor clienţi cu nevoi distincte. C600 Sport va oferi o poziţie activă, prin organizarea ergonomică, de tip triunghi, a bordului, scaunelor, pecum şi a ghidonului.

Pe de altă parte, C 650 GT vine cu o abordare luxoasă a poziţiei de condus, oferind posibilitatea reglării spătarului, (care este şi mai proeminent decât în cazul lui C600 Sport) precum şi un parbriz de dimensiuni mărite. Propulsia va fi asigurată, însă, de un singur motor, respectiv de un 2 cilindri cu o capacitate de 647 cc şi o putere de 60 CP, la 7.500 rpm. Cuplul motor este de 66 Nm, iar acesta va ajunge la roată rin transmisia CVT, cu variaţie continuă.

Scuterele se vor încadra în norma de poluare Euro 4, datorită eşapamentului construit integral din inox, dotat cu un convertor catalitic de ultimă generaţie, precum şi cu un senzor de oxigen. Tabloul de bord oferă un LCD multifuncţional foarte lizibil, cât despre vizibilitatea exterioară. BMW C 600 Sport şi C650 GT vor oferi, în premieră, lumini de zi cu LED-uri. Fiecare model va beneficia de o gamă separată de culori, clienţii având de ales dintre trei nuanţe diferite pentru viitorul lor scuter.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide