BMW Seria 1 MBMW s-a hotărât într-un final să lanseze un model M pentru Seria 1. Iar viitorul BMW M1 va avea un motor de 3.0 litri, supraalimentat de 350 CP.

BMW Seria 1 M BMW Seria 1 M

Motivul răzgândirii BMW: Dorinţa unui BMW M1 era mult prea mare. Foarte mulţi pasionaţi vroiau un model M al Seriei 1 şi în plus, producătorul bavarez îşi dorea şi el un model sportiv mai ieftin decât actualul BMW M3. Momentan nu s-a hotărât dacă se va folosi numele celebrului supercar M1, însă cu siguranţă acesta va fi unul din aspectele minore.

Pentru că mai important este cum s-ar conduce un viitor BMW M1. Folosind platforma tehnică a actualei generaţii, inginerii germani vor monta actualul motor de 3.0 litri, supraaalimentat, însă cu o serie de mici modificări: se va reveni la configuraţia cu două turbine, la care BMW a renunţat de curând, intercoolerul va fi modificat iar computerul de injecţie de asemenea. Puterea maximă de 350 CP împreună cu o masă sub 1500 de kilograme promite de pe acum performanţe interesante.

Exteriorul nu va rămâne nici el intact, urmând să primească spoilerele agresive şi o evacuare sport. De jantele M nici nu mai amintim. Lansarea noului BMW M1 va avea loc abia anul viitor.