BMW X1 facelift – imagini şi informaţii oficiale

Autor: Adrian Mihălţianu 03 mai 2012 Prezentări

Chiar dacă facelift-ul modelului bavarez X1 a fost prezentat cu ceva timp în urmă în cadrul Salonului Auto de la New York, producătorul german BMW oferă acum şi detaliile tehnice ale noului model.

În ceea ce priveşte design-ul exterior, acesta a rămas aproape neschimbat, modificările minore conferindu-i crossover-ului compact un aspect mai elegant şi mai rafinat. Spoilerul faţă a fost uşor redesenat, având acum o gură de aerisire centrală de dimensiuni mai mari iar farurile au fost retuşate având acum semnalizări dotate cu tehnologia LED. Oglinzile au fost şi ele modificate şi încorporează acum semnalizările laterale, oferind mezinului familiei X un aspect mai elegant.

Design-ul exterior a suferit modificări minore

Viitorii clienţi pot alege dintre două linii de design în funcţie de caracterul fiecăruia. xLine accentuează caracterul robust al crossover-ului bavarez, în timp ce pachetul Sport Line subliniază caracterul său dinamic. Interiorul a rămas aproape neschimbat, constructorul german axându-se mai mult pe îmbunătăţirea calităţii materialelor folosite.

BMW nu s-a oprit la modificările exterioare şi vine cu două noi motorizări. X1 xDrive 25d vine dotat cu un propulsor cu patru cilindri în linie de 2,0 litri ce produce 218 CP la 4000 de rotaţii pe minut şi un cuplu motor de 450 Nm între 1500 şi 2500 RPM. Acest model vine standard cu sistemul de tracţiune integrală xDrive şi obţine un consum bun, de numai 5,9 litri la suta de kilometri, având în vedere performanţele foarte bune ale motorului.

Interiorul a rămas aproape neschimbat

Un alt model nou este X1 sDrive 16d. Acesta este echipat tot cu un motor de 2,0 litri în patru cilindri ce dezvoltă 116 CP şi 260 Nm. Având un consum mediu de numai 4,9 litri la suta de kilometri acest model este alegerea ideală pentru cei care sunt dispuşi să sacrifice performanţele dinamice în schimbul economiei de combustibil.

BMW introduce cutia de viteze automată cu opt rapoarte pe modelul X1, aceasta fiind o premieră în această clasă. Din păcate constructorul bavarez nu a anunţat un preţ de bază al noilor modele şi nici o dată de lansare exactă, susţinând că X1 facelift va ajunge în România în această toamnă.

BMW X1 facelift va fi disponibil în România din toamnă

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide