BMW X6 facelift – în 2012, BMW X6 e mai proaspăt

Autor: Oraan Mărculescu 27 ian. 2012 Prezentări

BMW X6 primeste un facelift la Salonul Auto Geneva 2012

Modelul BMW X6 a fost lansat în 2008, ca o versiune mai puţin practică a lui BMW X5, dar cu un stil sportiv şi, de ce nu, extravagant. Evident, a devenit foarte rapid fiţa momentului, iar acum, după 4 ani şi peste 150.000 de exemplare vândute în lumea întreagă, a venit vremea unui facelift.

Modificarile cele mai mari sunt farurile adaptive cu LED si ornamentele fantelor laterale

Un facelift destul de discret, pentru că X6 se pare că nu prea are nevoie de modificări majore. Cea mai vizibilă trăsătură a acestui facelift o regăsim în partea frontală, unde farurile cu Xenon pot fi înlocuite, opţional, cu unele adaptive cu LED, care arată mai high-tech. Semnalizatoarele sunt şi ele cu LED-uri, iar în partea superioară este acum o „pleoapă” cu un efect estetic puternic.

Spoilerul frontal este aproape nemodificat, doar fantele laterale având dreptul la nişte ornamente care diferenţiază clar faceliftul de versiunea anterioară, mai ales că şi proiectoarele de ceaţă au fost mutate mai înspre exterior. În rest, stopurile rămân la fel ca formă, dar sunt şi ele dotate cu LED-uri, iar evacuările renunţă la forma circulară pentru una trapezoidală. Se mai remarcă adoptarea unor bare de amarare interesante pe acoperiş.

Interiorul lui BMW X6 facelift beneficiaza de noi combinatii de materiale si culori

În interior, BMW X6 facelift se rezumă doar la noi combinaţii de culori, inserţii şi tapiţerii din piele, pentru a spori impresia de sportivitate, în timp ce luxul rămâne omniprezent. Evident, faceliftul mai aduce cu sine şi o nouă paletă de culori pentru caroserie, dar şi jante cu design nou, de până la 19 inch.

Din punct de vedere tehnic, versiunile de bază pe benzină sunt X6 xDrive35i (turbo de 3,0 litri cu 6 cilindri în linie, care dezvoltă 300 CP) şi X6 xDrive50i (V8 turbo de 4,4 litri şi 400 CP), ambele beneficiind de cutie de viteze automată cu 8 trepte. Prin opţiunea M Performance Package, cele două versiuni pot fi upgradate cu 15 CP, respectiv 40 CP, dar pachetul mai cuprinde şi jante de 20 inch, setări specifice ale suspensiei, precum şi diverse accesorii exterioare şi interioare.

BMW X6 facelift se bazeaza pe trei versiuni pe benzina si doua diesel

Versiunea de top rămâne BMW X6 M, cu un V8 de 555 CP şi o cutie automată cu 6 trepte M-Sport. În domeniul diesel, avem parte de două versiuni: X6 xDrive30d de 245 CP şi X6 xDrive40d de 306 CP, ambele beneficiind de un diesel common-rail de 3,0 litri.

Preţurile lui BMW X6 facelift urmează să fie comunicate cu ocazia Salonului Auto Geneva 2012.

Pentru BMW X6 facelift ramane disponibila optiunea M Performance Package

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide