Chevrolet Camaro ZL1 ameninţă cu 580 CP

Autor: Gabriel Grosoiu 23 sept. 2011 Prezentări

Chevrolet tocmai a prezentat rivalul perfect pentru Ford Mustang Shelby GT500. Denumit simplu Camaro ZL1, muscle car-ul vine cu un surplus de 30 CP peste cei oferiţi de competitorul său direct, ajungând la intimidanta valoare de 570 CP. Oficialii americani promit ca vârful gamei Camaro să vinăcu mai multă putere chiar şi decât Ferrari 458 Italia, mai mult cuplu decât Aston Martin DB9 şi chiar un raport greutate-forţă superior celui oferit de Porsche 911 Carrera GTS.

Faţă de primul Camaro ZL1, apărut în 1969, noua generaţie evoluează cu un surplus de 150 CP şi un cuplu devastator de 754 Nm. V8-ul de 6,2 litri poate fi cuplat la o cutie manuală cu şase trepte sau la o automată cu acelaşi număr de rapoarte. Împortante de menţionat, în cazul celei de-a doua variante de transmisie, sunt modurile Drive Sport şi Manual, care vor dinamiza atmosfera, după preferinţele celui aflat la volan.

Pentru ca toată puterea să nu fie pur şi simplu irosită în drumul ei către asfalt, de ţinuta de drum a maşinii se va ocupa o gaşcă de sisteme electronice, printre care şi Performance Traction Management sau a treia generaţie de Magnetic Ride Control. Acesta din urmă controlează prin flux magnetic particulele de oţel din lichidul sintetic al amortizoarelor, de 1000 de ori pe secundă, acţionând după setările Tour, Sport şi Track.

Sistemul de alimentare al motorului noului Chevrolet Camaro ZL1 este optimizat, garantând o combustie normală, chiar şi în condiţii dificile, cum ar fi virajele abordate la limită, cu rezervorul de benzină umplut insuficient. De asemenea, diferenţialul spate va dispune de un sistem de răcire, care va prelua uleiul încins cu ajutorul unui schimbător de căldură. Rezultatul va fi ameliorarea temperaturii în diferenţial cu mai mult de 37o. Se pare că Chevrolet Camaro ZL1 este mai pregătit ca oricând de confruntarea cu greii din segmentul muscle car, însă nici coupe-urile europene nu scapă de privirea încruntată a yankeului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide