Dacia Sandero Stepway

Autor: Cosmin Iordache 18 iun. 2009 Prezentări

Dacia prezinta astazi, la Salonul Auto de la Barcelona si la Atelierul Renault de la Paris, Sandero Stepway, o noua versiune cu trasaturi dinamice a berlinei bicorp lansate in iunie 2008. Stepway vine sa consolideze succesul modelului Sandero, care a fost comercializat pana in prezent in peste 60.000 de exemplare pe pietele din Europa si Maghreb.
 
Afisand un design robust, Dacia Sandero Stepway se adreseaza cu precadere clientilor tineri, aflati in cautarea unui vehicul accesibil ca pret si cu personalitate puternica. Garda la sol inaltata, barele de protectie cu ornamente cromate, barele de pavilion longitudinale si ornamentul cromat al esapamentului sunt tot atatea elemente specifice noului vehicul Dacia. Trei culori metalizate sunt disponibile in serie: Gris Platine, Gris Comete si Rosu de Foc.

Dacia Sandero Stepway preia atuurile care au asigurat succesul modelului de baza: un raport pret/spatiu interior de neegalat (astfel incat 5 adulti pot calatori in conditii confortabile, beneficiind in plus de un portbagaj cu volum de incarcare de 320 l), la care se adauga o fiabilitate ireprosabila si recunoscuta.

In functie de piata de comercializare, Dacia Sandero Stepway este echipata cu o motorizare pe benzina de 1.6 litri si 90 CP si cu o motorizare diesel dCi de 70 CP. Dacia Sandero Stepway  este fabricata la uzina de la Mioveni, uzina certificata ISO 14 001. Peste 5% din materialele plastice utilizate la fabricatia modelului sunt reciclate iar 95% din masa totala a vehiculului poate fi reciclata la sfarsitul ciclului de viata.  Versiunea dCi de 70 CP emite numai 140g de CO2/km, beneficiind, prin urmare, de semnatura Dacia eco.

Noul model va fi disponibil pe majoritatea pietelor europene incepand cu septembrie 2009, urmand sa ofere un raport pret/prestatii fara concurenta. In unele tari, comenzile vor putea fi preluate de la sfarsitul lunii iunie 2009.

La fel ca toate vehiculele din gama Dacia disponibile in Europa, Dacia Sandero Stepway va beneficia de o garantie de 3 ani sau de 100 000 km.
 
CREAT PENTRU AVENTURĂ

Dacia Sandero Stepway este un vehicul ale carui trasaturi dinamice il recomanda pentru aventura. Garda la sol a fost inaltata cu 20 mm fata de berlina Sandero, barele de protectie fata si spate au ornamente cu aspect de crom satinat, iar proiectoarele de ceata si barele de pavilion longitudinale (negre si crom satinat) fac din Dacia Sandero Stepway un vehicul adaptat oricarui tip de drum.

Atributele de sportivitate si rafinament se regasesc in designul exterior al masinii: masca faruri de culoare neagra, bandou superior cromat al calandrului, jante de aluminiu de 15’’, retrovizoare exterioare, manere interioare de portiere si baghete laterale cu aspect de crom satinat. Toate acestea, la care se adauga ornamentul cromat al esapamentului, puncteaza personalitatea puternica a vehiculului. La interior, tapiteria neagra, cusaturile albe si diferitele elemente de culoare gri, cum sunt fatada consolei centrale, conturul aeratoarelor, ornamentul din centrul volanului si manerele interioare creeaza o atmosfera eleganta si dinamica in acelasi timp. Inscriptia „Stepway” este prezenta pe portierele si pragurile fata, in timp ce un stripping decorativ este disponibil, ca accesoriu, pentru aripile din spate.

O OFERTĂ ATRACTIVĂ

Pe langa designul robust, Dacia Sandero Stepway detine atuurile care au asigurat succesul modelului de baza, Sandero: spatiu interior, siguranta, fiabilitate si un raport pret/prestatii imbatabil.

Sandero Stepway este un vehicul foarte spatios, la bordul sau putand calatori in conditii confortabile 5 adulti de talie inalta. Acest spatiu interior generos este insotit de un volum de incarcare de 320 l (care poate ajunge pana la 1200 l daca bancheta din spate este rabatata).

Echipamentele de siguranta prezente pe Dacia Sandero Stepway includ sistemul ABS Bosch 8.1 cu repartitor electronic de franare (EBV), asistenta la franarea de urgenta (AFU) si doua airbag-uri, pentru sofer si pentru pasagerul din dreapta.

Trei culori metalizate sunt disponibile in serie: Gris Platine, Gris Comete si Rosu de Foc.

Pozitia la volan, usor ridicata, permite o buna manevrare a vehiculului. Cele doua versiuni de motorizare – benzina 1.6 litri 90 CP si diesel dCi 70 CP – si-au confirmat deja potentialul pe alte vehicule din gama. Consumul afisat in ciclu mixt este de 7,6l/100 km (pentru versiunea pe benzina) si, respectiv, de 5,3l/100 km (pentru versiunea diesel). In cazul acestei ultime versiuni, emisiile de CO2 nu depasesc 140g/km, astfel incat Dacia Sandero Stepway dCi beneficiaza de semnatura Dacia eco.

Fidela filozofiei marcii Dacia, Sandero Stepway va fi propusa la un raport pret/prestatii fara concurenta. Modelul va fi comercializat incepand cu septembrie 2009 in majoritatea tarilor europene.

Sandero Stepway va beneficia de o garantie de 3 ani sau 100 000 km.

SANDERO STEPWAY : DIN AMERICA DE SUD PÂNĂ ÎN  EUROPA

Dacia Sandero Stepway este versiunea europeana a modelului Renault Sandero Stepway, unul dintre cele mai recente vehicule din gama Renault din Brazilia, produs la uzina din Curitiba (Brazilia). Peste 80% din piesele pentru Dacia Sandero Stepway (de exemplu, barele de pavilion, barele de protectie fata/spate) sunt comune versiunii sud-americane Renault Sandero Stepway.

Renault Sandero Stepway este comercializat in Brazilia si in Argentina, unde au fost vandute pana in prezent peste 2.700 de exemplare. Cu designul sau specific, Renault Sandero Stepway consolideaza succesul inregistrat de Renault Sandero, ale carui vanzari au atins 59 000 de unitati intr-un singur an.

DIMENSIUNI DACIA SANDERO STEPWAY

Volum portbagaj 320 dm3 VDA
Volum portbagaj cu bancheta spate rabatata 1200 dm3 VDA
 In mm
Lungime totala  4024
Consola fata  785
Consola spate 652
 Inaltime la gol 1544
Inaltime cu bare de pavilion 1582
 Latime fara/cu retrovizoare 1753/1997
 Garda la sol in sarcina 175

 

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide