Fiat Palio Weekend Adventure – lansare Brazilia

Autor: Oraan Mărculescu 15 mai 2008 Prezentări

Fiat Palio Weekend Adventure LockerLa prima vedere, Fiat Palio Weekend Adventure pare un adevărat offroader, datorită ornamentelor masive de plastic, specifice domeniului tot-teren. Parcă nici nu îţi vine să crezi că maşina este derivată din banalul familist Fiat Palio Weekwnd, versiunea break a lui Fiat Sienna.

De fapt, maşina din imagini care arată foarte agresiv este versiunea Fiat Palio Weekend Adventure Locker – ceea ce înseamnă că automobilul dispune de diferenţial blocabil electronic. Denumit ELD (Electronic Locker Differential), sistemul a fost dezvoltat împreună cu specialistul Eaton. Poate fi activat doar când maşina este oprită pe loc şi se dezactivează automat la depăşirea vitezei de 20 km/h, pretându-se doar pentru traversarea cu viteză foarte mică a unor porţiuni de teren accidentat.

Acest sistem este mult limitat faţă de tracţiunea integrală simplistă de pe Fiat Panda 4×4, dar este mai bun decât nimic. Garda la sol este mai mare, iar suspensia a fost întărită, ceea ce face din Fiat Palio Weekend Adventure Locker un crossover suficient de capabil petnru cei 32.000 USD pe care îi reclamă versiunea de top, cu motor de 1,8 litri.

Fiat Palio Weekend Adventure TrekkingExistă şi o variantă mai cuminte, denumită Fiat Palio Weekend Trekking, care renunţă la ornamentele proeminente de pe spoilere şi portiere, precum şi la bosajele masive, iar garda la sol este ceva mai joasă. Preţul de bază pentru această variantă porneşte de la 24.000 USD, motorizarea fiind un 1,4 litri. Toate motorizările pe benzină poartă indicativul "Flex", fiind adaptate pentru alimentarea cu bioetanol E85.

Nu există intenţia comercializării acestui nou crossover Fiat Palio Weekend Adventure pe piaţa europeană. Unul dintre motive ar putea fi lipsa din echiparea de serie a ABS-ului şi airbagurilor…

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide