Ford EcoSport este noul SUV Ford de clasă mică

Autor: Oraan Mărculescu 23 apr. 2012 Prezentări

Iniţial, Ford EcoSport a fost prezentat sub forma unui concept la începutul acestui an, dar nu la Salonul Auto Detroit 2012, cum aţi fi tentaţi să credeţi, ci la un salon mai puţin titrat, dar de pe o piaţă cu un mare potenţial: Salonul Auto New Delhi, din India.

Ford EcoSport este un SUV de clasa mica, bazat pe platforma tehnica a lui Fiesta

Modelul de serie prezentat la Beijing 2012 nu se deosebeşte decât prin foarte puţine detalii de conceptul de la începutul anului, Ford EcoSport afişând un design deopotrivă tineresc şi serios

 

Ford EcoBoost va fi propulsat de motoare EcoBoost, dar si de motoare diesel

Pentru moment, principalele pieţe vizate de Ford cu noul EcoSport sunt China, Tailanda, India şi Brazilia – practic, în America de Sud e vorba de a doua generaţie EcoSport, prima fiind, de fapt, un Ford Fusion adaptat în stil crossover, destinată exclusiv pieţelor sud-americane.

Cel mai probabil, Ford EcoSport va fi lansat pe plan european în toamnă, la Salonul Auto Paris 2012, urmând a intra în concurenţă directă cu noul Opel Mokka, dar şi cu deja-cunoscutul Nissan Juke.

Cel mai probabil, Ford EcoSport va fi lansat in Europa la Salonul Auto Paris 2012

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide