Ford Focus Coupe – speculaţii

Autor: Cosmin Iordache 05 feb. 2009 Prezentări
Ford Focus Coupe – speculaţii

O nouă generaţie Ford Focus se află în stadiul de proiectare şi, conform revistei britanice Autoexpress, se anunţă o nouă schimbare de optică. Astfel cele două versiuni de caroserie, în 3 uşi şi în 5 uşi, se profilează considerabil diferite. În timp ce modelul în 5 uşi va fi mai conservator , versiunea în 3 va fi mai sportivă şi mai tinerească, Ford urmând să ridice mănuşa aruncată de Renault Megane Coupe sau VW Scirocco.

Viitorul coupe va fi o evoluţie a actualului Ford Fiesta, adaptând reţeta fratelui mai mic la clasa compactă cu o grilă mai mică şi cu stopuri rotunde în locul celor alungite cu care ne-am obişnuit. Prin umeri mai puternici, poziţii cu LED-uri şi montanţi C angulari, acest model se poziţionează spre o categorie de public mai tânăr şi mai dinamic.

Interiorul va urma trendul premium, cu materiale mai calitative şi aspect high-tech. O importantă schimbare va fi introducerea unui sistem de control similar ca şi concept cu iDrive-ul de la BMW. Sub capotă, ca versiune de bază, se va afla motorul de 1.0 litru ce va dezvolta 89 Cp sau 108 CP. Versiunile performante, celor care vor ţinti spre statutul lui VW Scirocco vor fi echipate cu o unitate 1.6 litri turbo ce dezoltă 148 CP sau 168 Cp. Fanii diesel vor avea de ales între 1.6 TDCi ş 2 litri, cu puteri cuprinse între 89 Cp şi 197 CP. Transmisia Powershift cu dublu ambreiaj va fi opţional pentru motorizările mai puternice.

Acest model va apărea în 2010 în configuraţia cu 3 sau 5 uşi, urmând ca derivatele estate sau CC să apară la un an decalaj.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide