Ford Transit Connect facelift – poze oficiale

Autor: Cosmin Iordache 09 feb. 2009 Prezentări

Ford Transit Connect a fost în deseori proclamat primul model produs la Craiova. Criza a mai decalat planurile de dezvoltare şi este posibil ca la Craiova să se asambleze direct versiunea cu facelift a lui Ford Transit Connect. Exteriorul se prezintă mai agreabil, cu uşoare indicii kinetice şi o grilă în formă de trapez rotunjit în genul faceliftului de la Ford Focus. Dar forma pătrăţoasă, ce deserveşte în primul rând funcţia este nealterată.

Sub capotă, modelul va avea un motor de doi litri diesel ce dezvoltă 138 CP. Marea noutate va fi însă versiunea electrică, Ampere, ce dezvoltă 50 KW şi este capabilă să parcurgă cu o singură încărcare 160 km, datorită unei baterii li-ion. Această versiune va fi dezvoltată în 2010 la fabrica din Marea Britanie.

Revenind la versiunea pe combustibil fosili, aceasta va fi fabricată (şi) la noi în ţară din al doilea semestru al lui 2009. "Uzina Ford de la Craiova se pregăteşte pentru începerea producţiei modelului Transit Connect în a doua parte a anului şi, chiar dacă suntem puţin în urmă, planurile legate de modernizarea uzinei nu s-au schimbat", a declarat anterior pentru ZF Hans Juergen Fuchs, directorul de comunicare al Ford Europa. O parte din producţie este posibil să ajungă chiar în Statele Unite Ale Americii acolo unde acest model va fi introdus şi prezentat oficial, o dată cu Salonul Chicago 2009.

Versiunea americană va fi dotată cu sistemul Ford Work Solutions, ceea ce este de fapt un mini computer integrat în consola centrală, pentru ca micii întreprinzători să îşi conducă afacerea de oriunde, un sistem de urmărire prin satelit şi chiar acces la internet pentru a fi un partener logistic de nădejde. Preţul peste Ocean va fi de peste 21.000 de dolari

De la lansarea oficială în 2003 şi până în prezent s-au fabricat 600.000 de unităţi, destinate doar pentru Europa. Facelift-ul 2009 înseamnă totodată trecerea în premeieră acestui model peste Ocean.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide