GALERIE FOTO: Primul Mini John Cooper Works cu tracţiune integrală – Countryman JCW

Autor: Iulian Dnistran 10 sept. 2012 Prezentări

Mini John Cooper Works Countryman e cel mai nou membru al familiei John Cooper Works şi primul cu tracţiune integrală permanentă. Sistemul ALL4 distribuie puterea către cele două axe prin intermediul unui diferenţial central electromagnetic.

Motorul turboalimentat de 1.6 litri montat pe Countryman JCW foloseşte injecţia directă şi tehnologia VALVETRONIC de management a supapelor, preluată de la BMW. Puterea maximă dezvoltată de propulsor este de 218 cai putere, iar cuplul de 280 Nm poate fi crescut până la 300 Nm pentru perioade scurte de timp cu ajutorul funcţiei Overboost.

O altă noutate este apariţia unei cutii de viteze automate cu şase trepte pe lista cu opţionale. Cei de la Mini susţin că indiferent care cutie de viteze este montată pe Countryman JCW, sprintul de la zero până la 100 km/h e gata în 7 secunde. Când vine vorba despre viteza maximă, însă, cutia automată va duce maşina până la 223 km/h, cu doar 2 km/h mai puţin decât cutia manuală.

La capitolul consum, tot cutia manuală iese câştigătoare – 7,4 l/100 km în regim mixt,  faţă de 7,9 l/100 km pentru cutia automată.

Echipamentele standard montate pe Mini John Cooper Works Countryman includ jante de 18 ţoli, suspensie sport care coboară maşina cu 10 milimetri şi bare anti-ruliu mai puternice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide