Hyundai i30 – iată noua generaţie Hyundai i30

Autor: Andrei Nan 03 feb. 2012 Prezentări

Primele imagini cu noul Hyundai i30 au fost date publicităţii puţin înaintea premierei mondiale de la Salonul Auto Frankfurt 2011, dar acum avem parte de toate informaţiile şi detaliile noii generaţii a modelului compact Hyundai i30 – practic, versiunea hatchback a sedanului Hyundai Elantra.

Noul Hyundai i30 are un stil fluid si promite sa se evidentieze clar in clasa compacta

Pentru coreeni, salonul auto german a fost foarte important, deoarece noul Hyundai i30 este dezvoltat chiar în centrul Hyundai din Russelsheim (Germania), fiind o maşină concepută pentru gusturile europenilor. Designul său „fluidic sculpture” promite să evidenţieze maşina în segmentul compact, dominat autoritar de VW Golf în Europa.

Faţă de Elantra, Hyundai i30 are o parte frontală mai impozantă, cu o mare grilă hexagonală, continuată până în partea inferioară a spoilerului şi care este garnisită cu nişte ornamente curbate, care fac trimitere către originele asiatice ale maşinii. Per ansamblu, vorbim de o compactă generoasă, cu o lungime de 4,3 metri şi o lăţime de 1,78 metri, în timp ce înălţimea de 1,47 metri este o idee mai redusă decât a precedentei generaţii.

Hyundai i30 are o lungime de 4,3 metri si un portbagaj de 378 de litri

Interiorul noului Hyundai i30 urmează stilul cunoscut deja de la Elantra, dar abordează o notă mai sobră, cu mai puţine rotunjimi, deoarece se doreşte mai pragmatic. Coreenii promit un nivel mult mai bun al caităţii materialelor, în timp ce nivelul de dotări este la cote foarte bune, apropiate de ale modelului de clasă medie Hyundai i40.

Astfel, noul i30 beneficiază de sistemul „Flex Steer”, care modifică asistarea direcţiei prin trei moduri, Comfort, Normal şi Sport. Opţional, i30 poate primi un sistem de navigaţie cu ecran tactil de 7 inch, pe care sunt afişate multe alte informaţii despre sistemele maşinii, dar şi imagini de la camera de mers înapoi.

Hyundai i30 mai poate fi echipat cu climatizare bi-zonă, precum şi de un sunroof panoramic, care se poate deschide total. Deloc de neglijat este creşterea cu 10% a capacităţii portbagajului faţă de precedenta generaţie, noul i30 oferind acum 378 de litri în configuraţia cu 5 locuri.

Interiorul lui Hyundai i30 promite un salt mare al nivelului calitatii

Din punct de vedere al siguranţei, noul Hyundai i30 oferă un pachet complet, cu 6 airbaguri (frontale, laterale şi de tip cortină), ABS cu Emergency Stop Signal, ESP şi VSM (Vehicle Stability Management). Inginerii se aşteaptă ca i30 să aibă un comportament la fel de bun ca fratele mai mare i40 la crash-testele Euro NCAP.

Din punct de vedere al motorizărilor, noul Hyundai i30 va beneficia de două motoare pe benzină, de 1,4 şi 1,6 litri, precum şi de două dieseluri common-rail, tot de 1,4 şi de 1,6 litri. Versiunile de top sunt cele echipate cu dieselul 1.6 VGT de 128 CP (demaraj 0-100 km/h în 10,9 secunde şi viteză maximă de 197 km/h), respectiv cu GDI-ul pe benzină de 1,6 litri şi 135 CP.

Hyundai i30 va beneficia de doua motoare pe benzina, respectiv doua dieseluri

Doar aceste versiuni de top pot fi echipate opţional cu o cutie de viteze automată cu 6 trepte, standard toate versiunile fiind echipate cu o cutie manuală, tot cu 6 trepte. Versiunile Hyundai i30 Blue Drive vor fi echipate suplimentar cu sistem Integrated Stop&Go (oprirea/pornirea automată a motorului), pneuri cu rezistenţă redusă la rulare şi un sistem special de management al alternatorului. Astfel, versiunea diesel de 128 CP va obţine emisii CO2 sub 100 g/km.

Noul Hyundai i30 va debuta pe piaţa din România la începutul anului 2012, în iarnă urmând a afla şi care sunt preţurile noii generaţii la noi. Noul i30 va intra în concurenţă directă cu modele precum noul Chevrolet Cruze hatchback, Renault Megane sau chiar Volkswagen Golf.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide