Iahturi – Azimut 46

Autor: Alexandru Banu 01 iun. 2007 Prezentări

Vine vara, bine-mi pare, plec cu iahtul la plimbare. Am parafrazat refrenul unei trupe româneşti care ne-a “chinuit” mult timp. Şi nu plecăm oriunde – în mod sigur nu pe asfaltul încins din Bucureşti (nici nu am avea cum, am sfida legile fizicii şi ale bunului-simţ), ci pe mare.

Dacă aveţi o bărcuţă ancorată în danele improvizate de pe lacul Snagov şi sînteţi fan al sailing-ului ori al altor sporturi nautice, e cazul să vă gîndiţi la o mare achiziţie (în adevăratul sens al cuvîntului). Importatorii de la Neptun Yacht ne-au făcut o ofertă imposibil de ignorat, dar cam greu de fructificat. Nu ştim de unde au prins ei vestea că noi ne-am permite un Azimut 46. Fireşte, dacă ar fi aşa, ne-am înzestra garajul flotant cu unul în toată splendoarea. Cînd ni s-a desfăşurat în faţa ochilor, iahtul de 15 metri lungime şi aproape 4,36 metri lăţime ni s-a părut corespondentul fără cusur al unui M5.

Practic, marca Azimut este considerată a fi BMW-ul apelor, rapid, sigur şi luxos. Cele 17,7 tone greutate nu-l împiedică să traseze siaje cu 30 de noduri – cîte produc cele două motoare de cîte 510 CP fiecare. Foarte bine, v-aţi stabilit o croazieră în larg, din meniul căreia nu ar trebuie să lipsească, decretăm noi, şampania, cîteva sticle de bere, un whisky şi companionul de sex feminin. Intuim că aţi sinapsat deja la scenele mai puţin ortodoxe petrecute între Pamela Anderson şi Tomy Lee pe iahtul celei dintîi. Se întîmpla cu mai bine de cinci ani în urmă, cînd blonda PLAYBOY trademark i-a aplicat nişte “corecţii” obscene rockeraşului fost component al trupei Motley Crue. Noi nu insinuăm nimic altceva decît că rezerva imensă de combustibil – 1.700 de litri – v-ar fi suficientă pentru o noapte departe de ţărm.

Interiorul iahtului Azimut 46 este pe măsura exteriorului – rasat şi potenţat de curbe fluide, împrumutate de la înotătoarele rapide din abisuri. Sîntem îndreptăţiţi să emitem concluzia paradoxală că “e mai mare înăuntru decît pe-afară”. În incinta acestei ambarcaţiuni, înoţi într-un spaţiu imens, format de cele 3+1 cabine şi 6+1 locuri de dormit (ce v-am spus mai devreme?). Pour les connaisseurs, Azimut 46 are unghiul la pupa de 18 grade, fapt ce-i reduce semnificativ tangajul – acel fenomen care stîrneşte revolta intestinelor unora dintre noi. A propos, recomandăm mult emetiral… de la cîteva doze, la un bax.

Acum nu vă mai rămîne decît să ridicaţi ancora, să urniţi superbul iaht şi să plecaţi în pribegie pe mare alături de cine vreţi dvs. Fie că vă invitaţi pe punte grupul de prieteni, colegii de cubical sau secretarele, vă veţi putea desfăta la prova sau la pupa precum Abramovici în escapadele sale în larg. Deşi destinaţiile acestuia nu doar par, ci chiar sînt mult mai selecte decît vă imaginaţi, nimeni nu vă poate fura dorinţa de a fi stăpîn pe cîrmă.

Cînd Soarele este la zenit, nu aveţi decît să savuraţi caviar cu o porţie de crutoane, după care să vă întindeţi pe un şezlong, cu o “trompetă” pe jumătate plină cu şampanie. Fiţi un gentleman pînă la capăt şi împărtăşiţi-le tuturor secretele festinului dvs. culinar, invitaţi-i la o baie cot la cot cu speciile marine şi studiaţi peştişorii viu coloraţi care vă dau tîrcoale. Este o feerie, un vis, un basm după care aţi tînjit atîta vreme.

Azimut 46 este importat de dealerii Neptun Yacht cu toate dotările, cu garanţie şi cu toate serviciile postvînzare. În portofoliul firmei de pe litoral se mai află şi alte “exemplare” de clasă ale producătorului Azimut, unele dintre ele fiind deja adjudecate de către oameni de afaceri din ţara noastră. Azimut 46E este poate cea mai rîvnită ambarcaţiune de lux, preţul ei fiind chiar unul “accesibil” – 736.000 euro. Însă noi am pornit de la premisa că revista noastră nu este citită doar de cei pentru care această sumă reprezintă un chilipir, ci şi de pasionaţi care visează să aibă cîndva un Azimut 46E. Şi, de ce nu, poate, în viitorul apropiat, unul dintre cei din urmă ne va invita la un yacht test. Aducem noi berea, caviarul şi fetele.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...
Tags:



Comentarii
Inchide