Mazda CX-7 facelift cu SCR

Autor: Oraan Mărculescu 12 aug. 2009 Prezentări

 

Sub capota SUV-ului vârf de lance al Mazda se află motorul de 2.2l turbo diesel MZR-CD echipat cu sistemul SCR ce va oferi cumpărătorilor performaţe remarcabile în ceea ce priveşte reducerea emisiilor. Deşi este un SUV foarte spaţios, Mazda CX-7 facelift respectă normele Euro V.

 

Sistemul SCRSistemul SCR purifică gazele evacuate prin pulverizarea cu AdBlue o substanţă apoasă pe bază de uree dintr-un rezervor special amenajat – situate sub portbagaj – direct în fluxul de gaze din faţa convertorului catalitic. Acest proces determină o reacţie chimică prin care AdBlue transformă aproximativ 40% din noxe în azot – gaz inofensiv.

 

Datorită designului compact al sistemului SCR, modelul CX-7 Diesel oferă acelaşi spaţiu de bagaje de 455 litri, similar versiunii pe benzină. Prin minimizarea consumului de AdBlue, ce trebuie să fie suficient pentru parcurgerea a 20.000 de km în condiţii normale de condus, reumplerea rezevorului este necesară doar la reviziile programate.   

Alături de versiunea facelift diesel a CX-7, Mazda va prezenta la Frankfurt mai multe tehnologii de mediu prin intermediul cărora, gama de modele a companiei devine mai “verde” ca oricând – sistemul i-STOP de reducere al consumului şi trenul de rulare bazat pe motorul rotativ cu hidrogen fiind doar câteva.


Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide