Mercedes-Benz G-Class facelift – informaţii oficiale

Autor: Laurenţiu Florescu 11 apr. 2012 Prezentări

Mercedes G-Class este unul dintre puţinele SUV-uri care oferă pe lângă luxul unei limuzine şi performanţe uimitoare în condiţii de off-road. De-a lungul celor 33 de ani de când este produs, designul a rămas aproape neschimbat şi nici de această dată constructorul german nu a intervenit prea mult asupra aspectului exterior.

G-Class a primit lumini de zi dotate cu tehnologia LED şi oglinzi noi, poate prea moderne pentru design-ul retro al SUV-ului. Pentru versiunile AMG, producătorul din Stuttgart oferă o grilă a radiatorului mai agresivă, spoilere noi, etriere roşii şi jante de 20 de inch, nerecomandate celor care vor să folosească şi capacităţile de off-roader ale modelului german.

Interiorul este demn de o limuzină

La interior gasim materiale de o calitate superioara şi un design elegant demn o limuzină, nu de un off-roader. Mercedes a dotat noul G-Class cu cele mai noi sisteme de infotainment pe care la are la dispoziţie şi anume: COMAND Online, sistemul Linguartronic, conectivitate Bluetooth şi wireless, plus multe altele. Constructorul german nu a uitat de confortul pasagerilor şi a lăsat mânerul pentru pasagerul din dreapta, de care va avea sigur nevoie în condiţii de off-road.

Viitori clienţi vor putea alege dintr-o gamă bogată de motorizări. Modelul de bază este G350 BlueTech dotat cu un propulsor V6 diesel de 2987 cc ce produce 211 CP la 3400 rpm şi un cuplu motor de 540 Nm între 1600 şi 2400 rpm. Pentru mai multă performanţă se poate opta pentru varianta G550, ce dispune de un motor V8 de 5,5 litri şi 388 CP, disponibil de asemena şi pe varianta de caroserie cabrio.Ambele propulsoare vin standard cu o transmisie automată cu şapte rapoarte.

G-Class este printre puţinele SUV-uri ce se pot descurca de minune în off-road

Divizia sport a producătorului german, AMG, pune la dispoziţia viitorilor clienţi două motorizări. Prima, G63 AMG, este propulsată de un V8 bi-turbo ce produce 544 CP şi 760 Nm. Modelul de top este G65 AMG, dotat cu un motor V12 de 6,0 litri ce pune la dispoziţia şoferului 612 CP şi un cuplu motor uimitor, de 1000 Nm.

Din păcate data de lansare şi preţul lui G-Class în România nu se cunosc încă. În Germania preţurile variază în funcţie de model de la 85.000 la 265.000 euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide