Mercedes-Benz GL 2013 – imagini şi detalii oficiale

Autor: Andrei Nan 06 apr. 2012 Prezentări

Cel mai mare SUV din gama Mercedes, GL, a fost prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la New York. Pe lângă design-ul exterior cât şi interior revizuit (vezi aici), noul model vine cu cele mai noi sisteme de siguranţă şi cu motorizări mai performante şi mai eficiente.

Producătorul german oferă, pentru moment, trei motorizari pentru noul GL. Modelul entry-level, GL350 BlueTec, vine cu un V6 de 3,0 litri diesel ce dezvoltă 240 CP şi 616 Nm, care promite performanţe suficiente şi un consum de carburant scăzut. În caz că performanţele oferite de motorizarea diesel nu sunt suficiente există şi două alternative pe benzină. GL450 oferă 316 CP şi 550 Nm, iar varianta de top GL550 dezvoltă 429 CP şi un cuplu arhisuficient, de 700 Nm. Mercedes susţine că toate motorizările actuale sunt în medie cu 18% mai eficiente decât cele cu care era dotat vechiul model.

În stilul caracteristic Mercedes, noul GL vine standard cu numeroase sisteme de siguranţă şi asistenţă cum ar fi: Colission Prevention Assist, Attention Assist, Crosswind Stabilization, etc. Acestea se pot înmulţi o dată ce viitorii clienţi vor vizita lista de dotări opţionale.

În ceea ce priveşte confortul producătorul german nu a dezamăgit niciodată. Materialele folosite la interior sunt dintre cele mai calitative iar împreună cu suspensia pneumatică vor asigura celor şapte pasageri o calatorie demnă de clasa întâi.

Noul SUV de la Mercdes va intra pe piaţa americană în septembrie 2012, urmând Marea Britanie la începutul anului 2013. Despre data sosirii noului GL în România nu se ştie nimic din păcate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide