Mercedes-Benz S65 AMG Coupe, dezvăluit: imagini şi informaţii oficiale

Autor: Tudor Rus 14 iul. 2014 Prezentări

La început ne-am minunat la vederea noului Mercedes-Benz S-Class, dopat ulterior în versiunile S63 AMG şi S65 AMG. A urmat lansarea noului S-Class Coupe, iar acum dopajul continuă cu versiunea S65 AMG Coupe, după ce S63 AMG Coupe a fost prezentat acum câteva luni.

Cum nimeni nu se aştepta la diferenţe mari de ordin stilistic faţă de celelalte iteraţii sportive semnate AMG, capitolul design poate fi trecut în revistă de fiecare din voi cu ajutorul galeriei foto de mai sus, unde versiunea S65 AMG Coupe apare în toată splendoarea sa. Merită să menţionăm totuşi prezenţa unor detalii ca jantele unicat, etrierele de frână de culoare galbenă şi emblemele „V12 biturbo” prezente în locuri cheie pe suprafaţa coupe-ului.

Şi fiindcă am atins subiectul motorizării, Mercedes-Benz a ales ca S65 AMG Coupe să fie propulsat de acelaşi motor care toarce sub capota versiunii cu patru uşi S65 AMG. Mai exact, un V12 cu 630 CP şi cuplu maxim de 1.000 Nm, ţinut în frâu de transmisia automată AMG Speedshift Plus 7G-Tronic. Germanii spun că S65 AMG Coupe este cu 0,2 secunde mai rapid ca S63 AMG Coupe şi atinge 100 km/h cu plecare de pe loc în 4,1 secunde dar se loveşte de un singur „obstacol”: viteza maximă limitată la 250 km/h în Europa, respectiv la 299 km/h în SUA.

Mercedes-Benz S65 AMG Coupe este deja disponibil pe piaţa din Germania, unde poate fi achiziţionat cu un preţ de pornire de 244.009 euro cu TVA inclus. În restul Europei coupe-ul de performanţă ajunge în showroom-uri în luna septembrie, iar americanii vor fi nevoiţi să-l aştepte până anul viitor.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide