Mercedes CL 65 AMG şi CLK 63 AMG

Autor: Andrei Nan 09 mai 2007 Prezentări

Un asemenea monstru tehnologic ridică imediat semne de întrebare cu privire la performanţele maşinii. Iar pentru a elucida misterul, încă de la început trebuie să spunem ca V12-le bi-turbo AMG propulsează maşina până la prima sută de km în doar 4,4 secunde, pentru ca peste 8,9 secunde să aibă deja 200 km/h.

Lansarea pe piaţă va avea loc în iunie, dar, până atunci, AMG a prezentat şi o versiune specială, care evocă aniversarea de 40 de ani a tunerului german. Aceasta este disponibilă într-o vopsea specială, cu aspect de metal topit şi se remarcă prin interiorul cu piele nappa în două tonuri şi finisările din carbon.

Tot cu ocazia jubileului AMG 40 de ani a fost lansat şi CLK 63 AMG Black Series. Coupeul cu două locuri, motorizat de un impresionant V8, îşi are rădăcinile direct în Formula 1, acolo unde îşi îndeplineşte rolul privilegiat de Safety Car al celor mai puternici bolizi din lume.

Propulsorul AMG de 6,3 litri dezvoltă o putere de 507 CP, suficientă pentru a propulsa noul model de la 0 la 100 km/h în doar 4,3 secunde. Evacuarea a fost dezvoltată pentru a oferi un sunet cât mai racing, iar sistemul de răcire a suferit intense modificări pentru a face faţă unui condus cât se poate de agresiv.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...
Tags:



Comentarii
Inchide