MP4-12C Spider – imagini şi informaţii oficiale

Autor: Dan Vache 12 iul. 2012 Prezentări

Lansarea noui model McLaren a însemnat şi dezvăluirea tipului de plafon retractabil montat pe 12C Spider, despre care s-a tot speculat în trecut, astfel, bolidul beneficiază de un plafon retractabil hard-top. Plafonul are nevoie de doar 17 secunde pentru a se plia sau a se extinde, întreaga operaţiune putând fi executată şi în mers, până la maxim 30 km/h.

McLaren a mai instalat şi o lunetă retractabilă electronic, ce separă habitaclul de compartimentul unde este amplasat motorul. Panoul de sticlă îndeplineşte două roluri, în funcţie de poziţia plafonului retractabil. Când plafonul este ridicat, panoul poate fi coborât, eliberând astfel un spaţiu de 52 de litri ce poate fi folosit pentru bagaje. Când Spider-ul este în modul decapotabil, ocupanţii sunt protejaţi împotriva curentului de aer prin ridicarea panoului de sticlă. Un al doilea panou de sticlă a fost montat de constructor deasupra motorului, permiţând curioşilor să admire sursa de putere a bolidului.

MP4-12C Spider este dezvoltat pe aceeaşi platformă ca şi fratele său, MP4-12C. Practic, toată tehnologia şi performanţele de pe 12C au fost transferate pe Spider: puternicul V8 bi-turbo de 616 CP, şasiul MonoCell din fibră de carbon şi aluminiu, plus transmisia SSG în 7 trepte, conectată la puntea spate. Singura diferenţă majoră se regăseşte la capitolul greutate, Spider-ul cântărind cu numai 40 de kg mai mult decât versiunea coupe.

McLaren a anunţat că MP4-12C Spider poate fi deja comandat în reţeaua McLaren, primele modele urmănd a fi livrate în luna noiembrie a acestui an. Constructorul a făcut public şi preţul pentru Marea Britanie: decapotabila poate fi achiziţionată pentru suma de 195.500 de lire, cu aproape 20.000 de lire mai mult decât varianta coupe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide