Nissan Juke Nismo RS – mai multă putere pentru crossoverul sportiv japonez

Autor: Iulian Dnistran 25 nov. 2013 Prezentări

Nissan Juke Nismo RS e cel mai nou membru al familiei Nissan Juke. Da, aţi citit bine, este vorba despre o nouă versiune a crossoverului de oraş, care primeşte 15 CP în plus faţă de varianta Juke Nismo, puterea totală ajungând acum la 215 CP, iar cuplul la 285 Nm.

Plusul de putere şi cuplu a fost posibil prin modificarea „creierului” electronic al motorului şi prin montarea unui sistem de evacuare cu diametru mai mare.

Potrivit celor de la Nissan, propulsorul de 1,6 litri pe benzină poate fi cuplat fie la o cutie manuală cu şase trepte, fie o cutie automată CVT – deşi, în cazul versiunii cu cutie automată, motorul pierde 4 CP, iar cuplul rămâne la valoarea de 250 Nm prezentă într-un Juke Nismo normal.

Deocamdată, nu există nici o informaţie oficială cu privire la timpii de acceleraţie sau viteză maximă, însă comunicatul celor de la Nissan precizează că noul Juke Nismo RS primeşte un diferenţial cu alunecare limitată dacă a fost aleasă o cutie de viteze manuală.

„Ne aşteptăm ca şoferii să simtă o îmbunătăţire notabilă a acceleraţiei – în special în modelul cu transmisie manuală – în varianta RS versus varianta normală Juke Nismo”, a declarat Pierre Loing, vicepreşedinte Nissan însărcinat cu planificarea şi strategia produselor.

La exterior, crossoverul sportiv nu diferă foarte mult de fratele său cu mai puţină putere, în vreme ce interiorul a primit scaune sport Recaro cu însemne Nismo.

Nissan Juke Nismo RS a fost prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Los Angeles 2013.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide