Noua Hyundai Sonata – avertisment pentru VW CC?

Autor: Oraan Mărculescu 26 mart. 2014 Prezentări

Fluidul Hyundai Sonata lansat în 2009 nu a ajuns şi în Europa, dar în SUA a intrat în concurenţă directă cu VW Passat CC, preţul mai mic şi spaţiul mai mare făcând din berlina coreenilor un model mai bine vândut decât CC-ul germanilor.

După o mică reîmprospătare şi lansarea unei versiuni hibride, iată că acum, la aproape cinci ani distanţă, coreenii aruncă în arenă o nouă generaţie a lui Sonata, care va intra în concurenţă cu versiunea facelift a lui Passat CC – aceasta fiind botezată acum VW CC.

Nu e VW CC. Nu e nici KIA Optima. Nu, nici măcar Hyundai i40. E o nouă Sonata

Primul lucru care se poate observa este atenuarea multitudinii de linii curbe şi adoptarea unui stil cu mai multe colţuri. De parcă designerii coreeni ar vrea cu tot dinadinsul să se lupte cu VW CC folosindu-se de armele acestuia…

Partea frontală se aseamănă destul de bine cu cea a sedanului de clasă mare Genesis, iar alura generală impozantă aduce în minte destul de clar berlina europeană Hyundai i40. Prin urmare, nici această generaţie Sonata nu credem că va ajunge pe Bătrânul Continent, riscul de canibalizare cu i40 fiind ridicat.

Oare coreenii încearcă să-i sensibilizeze chiar şi pe amatorii de Audi A5 Sportback?!

Şi interiorul noii Sonata e mult schimbat: motivul clepsidrei valabil în cazul precedentei generaţii este acum înlocuit de un stil mai pragmatic, cu forme geometrice simple şi clare, oarecum mai apropiate de ceea ce oferă marca-soră KIA.

Motoarele pentru piaţa din SUA vor fi pe benzină, fiind vorba despre un 2,0 litri de 151 CP, respectiv un 2,5 litri de 193 CP, iar nivelul de dotări se anunţă foarte bogat, mai ales raportat la politica agresivă de preţuri.

Ce credeţi:

VA CONTINUA NOUL HYUNDAI SONATA SĂ FIE MAI BINE VÂNDUT DECÂT VW CC?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide