Noul Chevrolet Volt: informaţii şi imagini oficiale cu a doua generaţie

Autor: Adrian Mihălţianu 12 ian. 2015 Prezentări

Modelul plug-in hybrid benzină-electric Chevrolet Volt a ajuns la a doua generaţie, iar asta înseamnă mai mult spaţiu, un sistem de propulsie mai eficient şi o greutate mai mică. În cazul în care ai uitat, prima generaţie a berlinei hibride americane s-a vândut şi în România sub numele de Opel Ampera.

Prezentat la Salonul Auto Detroit 2015, noul Chevrolet Volt renunţă la vechea configuraţie sportivă de patru locuri (2+2) în favoarea unei aranjări mai confortabile, care oferă acum cinci locuri (2+3).

Totodată, bordul aduce aminte de Opel Insignia facelift, cu câteva diferenţe notabile – ecranul de pe consola centrală dă impresia că pluteşte, iar cadranele de bord digitale au o temă de culoare care ar trebuie, teoretic, să ducă cu gândul la ecologie.

La partea tehnică, noul Volt are parte de un motor electric care dezvoltă 111 kW (sau echivalentul a 151 CP) şi 398 Nm, un set de baterii litiu-ion şi un motor pe benzină de 1,5 litri care joacă rolul unui range extender (sau, mai pe româneşte, generator de curent electric). Acesta din urmă intervine pentru a oferi cuplu roţilor din faţă doar în anumite situaţii de acceleraţie puternică la viteze mari, dacă bateria nu mai face faţă.

În rest, Volt merge 100% electric cât timp bateria este încărcată, noutatea fiind că motorul pe benzină nu mai intervine nici atunci când ai talpa la podea, ci doar când bateria nu mai are suficientă energie stocată. Acest lucru creşte eficienţa sistemului, cei 80 de km autonomie electrică fiind absolut suficienţi pentru deplasarea zilnică spre şi dinspre serviciu.

Potrivit companiei auto americane, noul sistem de propulsie e mai uşor cu aproximativ 45 kg decât predecesorul său, în vreme ce eficienţa a crescut cu 12%.

Sprintul de la zero până la 96 km/h (60 de mile pe oră) are nevoie de 8,4 secunde, iar viteza maximă este de 157 km/h, ceea ce nu e chiar impresionant, însă nu acesta e scopul maşinii – cu noile baterii, a doua generaţie Chevrolet Volt are o autonomie suficientă pentru o utilizare zilnică în mod 100% electric, în timp ce autonomia totală ajunge la 676 km.

Bateriile pot fi încărcate de la zero până la 100% în aproximativ 4,5 ore de la o priză casnică de 240 V.

Nu vom vedea, din păcate, acest model sub forma celei de-a doua generaţii de Opel Ampera, Opel urmând să scoată pe piaţă un succesor al lui Ampera cu alte caracteristici decât Chevrolet Volt, având în vedere vânzările dezamăgitoare ale modelului european (care nouă ne-a plăcut foarte mult, după cum am scris în numeroasele noastre teste cu Opel Ampera).

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide