Noul Lamborghini Aventador Roadster pregătit pentru vara lui 2013

Autor: Dan Vache 15 nov. 2012 Prezentări

După dezvăluirea supercarului Lamborghini Aventador cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011, mulţi se aşteptau ca varianta decapotabilă să fie prezentată la un mare salon din 2012, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Iată, însă, că Lamborghini Aventador Roadster îşi face apariţia oficial pe internet chiar înaintea perioadei sărbătorilor de iarnă – probabil pentru a le atrage atenţia milionarilor care vor un cadou extravagant de crăciun.

După ce numele Aventador a devenit şi mai apetisant o dată cu prezentarea unicatului Aventador J de la Salonul Auto Geneva 2012, iată că versiunea roadster nu dezamăgeşte şi reuşeşte să arate în continuare ca un avion de vânătoare… pe patru roţi.

Acoperişul este format din două panouri din fibră de carbon, dar procesul de decapotare nu este automatizat, ci necesită intervenţia umană. Astfel, cele două panouri, totalizând o masă de doar 6 kg, pot fi detaşate foarte uşor şi depozaitate în portbagajul din faţă când se doreşte rularea cu maşina decapotată.

Faţă de acoperişul textil al vechiului Murcielago Roadster, principalul avantaj ţine de eliminarea limitării vitezei maxime, aşa încât Lamborghini Aventador Roadster este capabil să atingă 350 km/h şi să ”facă suta” în doar 3 secunde, adică la nivelul versiuniii coupe.

Pentru că o maşină roadster presupune şi nişte impedimente din punct de vedere aerodinamic, inginerii au dotat Aventador Roadster cu două deflectoare inteligente: unul în spatele scaunelor, respectiv unul care poate fi montat manual pe marginea superioară a parbrizului.

Faţă de coupe, Aventador Roadster mai presupune unele modificări structurale, cum ar fi stâlpii centrali (care acum au şi un rol suplimentar de protecţie la răsturnare), dar şi capota motorului, ”luneta în trepte” fiind divizată în două bucăţi, de un mare efect.

Motorul rămâne acelaşi V12 de 690 CP, plasat central şi echipat cu un sistem stop-start, în timp ce cutia este tot secvenţială cu 7 trepte. Faţă de coupe, Aventador Roadster primeşte un set nou de jante, mai uşoare cu 10 kg.

Preţul estimativ al noului Lamborghini Aventador Roadster este de 300.000 euro, ceea ce înseamnă un surplus de circa 60.000 euro faţă de varianta coupe. Cel mai probabil, noul model Lambo va fi lansat în premeră mondială cu ocazia Salonului Auto Detroit 2013.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide