Noul Maserati Quattroporte – noua generaţie Quattroporte debutează la Detroit 2013

Autor: Iulian Dnistran 07 nov. 2012 Prezentări

Noul Maserati Quattroporte a ajuns la a şasea generaţie – ceea ce poate părea surprinzător pentru cei neavizaţi sau fanii limuzinelor germane. Prima oară numele Quattroporte a intrat in nomenclatorul celor de la Maserati în 1963, de atunci limuzinele italiene intrând într-o nişă diferită de Mercedes-Benz, BMW sau Audi.

Noul Maserati Quattroporte este o limuzină cu forme feline, continuând stilul elegant şi dinamic al precedentei generaţii, produsă între 2004 şi 2012 şi care a beneficiat de know-how-ul specialiştilor Ferrari (lucru care i-a adus renumele de ”limuzina Ferrari” printre împătimiţi).

Pentru moment, italienii sunt zgârciţi în privinţa detaliilor tehnice, dar noul Maserati Quattroporte este mai lung decât precedenta generaţie, în condiţiile în care masa este mai scăzută. Partea frontală are faruri mai expresive, dar imaginea de marcă rămâne clară şi puternică, în timp ce stopurile diluează puţin prestanţa maşinii (ba chiar amintesc puţin de Audi…).

Per ansamblu, noul Quattroporte reuşeşste să aducă în peisajul limuzinelor de lux mult mai multă emoţie decât rivalii germani, mergând pe o idee întâlnită şi la Jaguar XJ. Pe de altă parte, maşina degajă o sobrietate bine studiată, de vedetă italiană – dacă vă gândiţi la Sophia Lauren sau Marcelo Mastroiani, înseamnă că designerii şi-au făcut pe deplin treaba.

Interiorul lui Maserati Quattroporte, în schimb, nu e aşa de entuziasmant, mizând pe minimalism şi, evident, lux. Nu trebuie să fii un specialist pentru a observa o tuşă de americanism în privinţa unor butoane şi comenzi, stilul general fiind curat. Spaţiul din spate pare acum mult mai atent conceput, Quattroporte fiind mai spaţios şi mai pretenţios.

La nivelul motorizărilor, nici o informaţie disponibilă, dar se pare că vârful de gamă va fi reprezentat de un V8 de origine Ferrari, însă Quattroporte va primi sub capotă şi motoare V6 şi V8 din panoplia Chrysler. Mai multe detalii în acest sens vom avea în iarnă, o dată cu lansarea de la Salonul Auto Detroit 2013.

 

Video cu noua generaţie Maserati Quattroporte:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide