Noul Mercedes-Benz GL 63 AMG, imagini şi informaţii oficiale

Autor: Oraan Mărculescu 31 mai 2012 Prezentări

Noul Mercedes-Benz GL a fost lansat cu ocazia Salonului Auto New York 2012, însă versiunea cea mai puternică va fi inaugurată la Salonul Auto Paris 2012. Până atunci, însă, germanii ne oferă primele imagini şi detalii cu noul Mercedes-Benz GL 63 AMG.

Noul Mercedes-Benz GL 63 AMG se diferentiaza subtil de versiunea normala

Faţă de modelul de serie, GL 63 AMG se diferenţiază nu neapărat subtil, însă nu se poate spune că spoilerul cu fante mai mari şi perechile de evacuări din spate ori eleronul de pe hayon transformă „pachidermul” GL într-o maşină sportivă. Însă tuşa AMG este vizibilă foarte clar, maşina beneficiind şi de un set de jante de 21 inch, cu un design sportiv.

În interior, Mercedes-Benz GL 63 AMG oferă un grad foarte ridicat de lux, oficialii considerând că marele SUV combină confortul unui S-Class cu acel caracter practic pe care îl aşteaptă clienţii de la un GL. Maşina vine standard cu sistemele AMG RIDE CONTROL şi ACTIVE CURVE SYSTEM, ceea ce promite un comportament rutier mult mai bun decât dă de înţeles gabaritul SUV-ului.

Interiorul lui Mercedes-Benz GL 63 AMG ofera confortul si luxul unui S-Class

În ce priveşte motorul, nu vorbim de o noutate: este acelaşi V8 biturbo de 5,5 litri întâlnit şi sub capota altor modele, cum ar fi ML 63 AMG sau noul G 63 AMG. Puterea maximă este de 557 CP/5.250-5.750 rpm, iar cuplul motor maxim este de 760 Nm/2.000-5.000 rpm, propulsorul beneficiind de sistem ECO stop/start, pentru un nivel cât mai scăzut al consumului şi emisiilor de CO2.

În privinţa performanţelor, noul Mercedes-Benz GL 63 AMG anunţă un demaraj 0-100 km/h în doar 4,9 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Siguranţa şi eficienţa maşinii sunt asigurate de tracţiunea integrală 4MATIC, precum şi de o pleiadă de sisteme electronice de siguranţă şi asistenţă, alături de cutia de viteze automată cu 7 trepte AMG SPEEDSHIFT, cu trei moduri de funcţionare.

Mercedes-Benz GL 63 AMG atinge 100 km/h in doar 4,9 secunde

Noul Mercedes-Benz GL 63 AMG va putea fi comandat în Europa din luna noiembrie, dar preţurile le vom afla doar în toamnă. Practic, noul GL 63 AMG devine al 9-lea model din gama Mercedes-Benz care poartă logo-ul 63 AMG, germanii având o adevărată armată cu acest V8 potent.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide